Pismo predsednika Vučića međunarodnim institucijama: Najteže i najduže koje sam napisao od kada se nalazim na čelu Srbije!

02.02.2024

13:36

0

U tom pismu ukazujem na sve akte kršenja međunarodno pravnih normi, na deo eskalatornih poteza koje je Priština preduzela u prethodne dve i po godine

Pismo predsednika Vučića međunarodnim institucijama: Najteže i najduže koje sam napisao od kada se nalazim na čelu Srbije!
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u ponedeljak svi predstavnici država članica EU dobiti njegovo pismo, predstavnici institucija EU i predsednici i premijeri svih članica država Saveta Bezbednosti, uključujući i Rusiju i Kinu.

- Njih smo u internim komunikacijama obavestili kolika je naša zabrinutost za stanje na Kosovu i Metohiji. To pismo ću potpisati ja kao predsednik Republike. To je najduže i najteže pismo koje sam potpisao od kada se nalazim na čelu Srbije - rekao je on i dodao:

- U tom pismu ukazujem na sve akte kršenja međunarodno pravnih normi, na deo eskalatornih poteza koje je Priština preduzela u prethodne dve i po godine i na to šta je to što Republika Srbija u skladu sa Poveljom UN i Rezolucijom UN zahteva od tzv. međunarodne zajednice.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije obratio se u Palati Srbija povodom najnovije krize na KiM izazvane jednostranom odlukom Aljbina Kurtija da ukine dinar u južnoj pokrajini i tako dovede do proterivanja Srba. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike