Vučić u manastiru Svetog Pantelejmona u Vranju: Obilaziću svetinje u narednim godinama i probati da im pomognem! (FOTO/VIDEO)

26.01.2024

10:16

0

Predsednik je pričao sa igumanima manastira

Vučić u manastiru Svetog Pantelejmona u Vranju: Obilaziću svetinje u narednim godinama i probati da im pomognem! (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je manastir Svetog velikomučenika Pantelejmona u selu Lepčince, u blizini Vranja.

Predsednika Vučića dočekali su episkop vranjski Pahomije i igumanija manastira Svetog velikomučenika Pantelejmona mati Jelena. Manastirska crkva posvećena je Svetom Pantelejmonu, velikomučeniku i iscelitelju.

- Velika svetinja, ovde vam je prelepo - rekao je Vučić.

Predsednik je pričao sa igumanima manastira.

- Rekao sam sebi da ću da pokušam u narednim godinama bar 80 odsto svetinja naših u Srbiji da obiđem i svuda bar ponešto da pomognem - rekao je Vučić tokom obilaska manastira.

Podsetio je da je ranije obećao da će obezbediti pomoć za manastiar Prohor Pčinjski, koji je jedna od naših najvećih svetinja.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

- Mi ćemo pokušati da napravimo u okviru onoga o čemu smo pričali - integralnom razvoju, da razvijemo verski turizam. Kada odete u naše prelepe manastire, i Ravanicu, Studenicu, Žiču, Sopoćane i druge više puta, onda ljudi traže i nova mesta, pre svega pravoslavne svetinje kojih je najviše. Ali imate i islamskih i mnogih drugih, na primer jevrejskih.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

U okviru tog programa, želećemo da ponudimo ljudima da obiđu što je moguće više mesta, ali da stvorimo neke sadržaje. I da gledamo da pomognemo svako od tih mesta", naveo je Vučić.

 

 

- Podigli smo stopu feritliteta sa 1,46 na 1,63, a deo našeg programa je da je dignemo još više, porodilište u Vranju završavamo do maja meseca, i biće najmodernije, tamo se rodi 1.249 beba godišnje, a kada bismo imali u Vranju 1.600 do 1.700 beba to bi bio spas - kazao je predsednik.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Tokom posete predsednika, mati Jelena odsvirala je na fruli pesmu "Oj Kosovo, Kosovo".

Vučić je ovaj snimak objavio na Instagramu.

Selo Lepčince nalazi se na oko 22 kilometara jugoistočno od Vranja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike