Đilasovac priznao da je divljao ispred Skupštine grada: Okrivljeni sklopio sporazum sa Tužilaštvom!

23.01.2024

11:21

0

Sporazumom mu je određena uslovna kaznu zatvora

Đilasovac priznao da je divljao ispred Skupštine grada: Okrivljeni sklopio sporazum sa Tužilaštvom!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Okrivljeni Slavomir R. (58) zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu koje je izvršio 24. decembra 2023. godine u vezi sa događajima ispred zgrade Skupštine grada Beograda.

Sporazumom mu je određena uslovna kaznu zatvora od šest meseci, s rokom provere od dve godine, i novčana kazna od 30.000 dinara.

Sporazum je podnet Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Ovo je deveti sporazum o priznanju krivičnog dela zbog nasillja koje se dogodilo ispred gradske skupštine tokom protesta opozicije 24. decembra prošle godine.


Prethodno su četvorica okrivljenih priznala i zaključila sporazume za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja za uslovne kazne zatvora i novčane kazne. 

Druga četvorica su zaključila sporazume o priznanju krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu na uslovne kazne zatvora i novčane kazne.

U noći 24. i 25. decembra zbog navedenih krivičnih dela uhapšeno je ukupno 20 izgrednika od kojih su neki još u pritvoru ili u kućnom pritvoru.

Podsetimo,  tada su lideri NATO opozicije tokom protesta liste "Srbija protiv nasilja" došli do Skupštine grada, gde su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale

Tada je grupa demonstranata, na čelu sa predstavnicima dela opozicije, pokušala na silu da upadne u Skupštinu grada Beograda.

 

Nakon što su razbili staklo na vratima, njih su zadržale policijske snage na ulazu u zgradu.

Demonstranti su ubacivali i baklje u zgradu, a pronađeni su i kanisteri sa zasada nepoznatom tečnošću.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike