Aleksandar Vulin: Srbi vole slobodu, zato će ih svaki pokušaj porobljavanja Srbije od strane EU samo više udaljiti od EU!

18.01.2024

19:46

0

Vulin je pričao i o 24 poslanika Evropskog Parlamenta

Aleksandar Vulin: Srbi vole slobodu, zato će ih svaki pokušaj porobljavanja Srbije od strane EU samo više udaljiti od EU!
Copyright Foto/Pokret Socijalista

Predednik i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovorio je  Mihailu Rotu, predsedniku Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga koji se obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekavši mu da u Srbiji ne postoje slobodni izbori.

- Kada za Rezoluciju o mešanju u unutrašnje poslove Srbije od 705 poslanika Evropskog parlamenta glasa 24 poslanika, onda je jasno da je gospodin Rot politički sasvim izolovan i daleko manje ugledan od Nemačke koju pokušava da predstavlja. Nije prvi put nemačkim političarima da pokušavaju da uspostave vlast u Srbiji po svojoj volji. Radili su to nemački carevi, kancelari, od Bizmarka, preko Hitlera i Kola svako na svoj način, ali sa istim ciljem koji nadahnjuje gospodina Rota, da oni, a ne Srbi, odrede ko vlada Srbijom. Kako su prošle njihove akcije proći će i Rotova, samo nadam se uz manje nesreće i Srbije i Nemačke - rekao je Vulin.

On je istakao da EU slobodno nastavi da se meša u poslove Srbije.

- A, Evropska unija samo neka nastavi da pokušava da se meša u poslove Srbije, jer ono što u Briselu ne razumeju je da Srbi vole slobodu, zato će ih svaki sličan pokušaj porobljavanja Srbije od strane EU samo više udaljiti od EU, a približiti BRIKS-u. Samo napred gispodo iz Evropske unije,  takva pomoć je dobrodošla - poručio je osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike