Vulin o "džavelin" sistemu koji će SAD prodati Prištini: Svako pokazao svoje pravo lice

12.01.2024

09:29

0

Ističe da su oni koji teroristima prodaju oružje, a pričaju o miru isti kao oni koji u dečju kolevku puste zmiju otrovnicu i pričaju o ekologiji

Vulin o "džavelin" sistemu koji će SAD prodati Prištini: Svako pokazao svoje pravo lice
Copyright Foto/Pokret Socijalista

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je, komentarišući odobrenje SAD da Prištini bude prodat "džavelin" sistem, da "ako za bezbednost na Kosovu i Metohiji nije dovoljno prisustvo više hiljada vojnika KFOR, garancije za bezbednost date u Rezoluciji 1244 i bezuslovna podrška NATO pakta Šiptarima, onda ni "džavelin" sistemi neće puno pomoći".

- Ali, zato prodaja "džavelina" lažnoj državi Kosovo treba da pomogne Srbima da konačno razumeju da se naša borba mirnim putem za očuvanje jedinstvene Srbije smatra pretnjom, a ne legitimnim pravom naše zemlje - naveo je Vulin u saopštenju.

Ističe da su oni koji teroristima prodaju oružje, a pričaju o miru isti kao oni koji u dečju kolevku puste zmiju otrovnicu i pričaju o ekologiji.

- Svako je u ovim danima pokazao svoje pravo lice, i SAD, i Šiptari, i Srbi, i na vlasti i u opoziciji koji ćute. Ako još imamo dilemu šta nam ko stvarno misli i ko su nam prijatelji, onda treba da se zabrinemo za sebe - poručio je osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike