Istina o plaćenicima na "studentskim" protestima: Ivan Bjelić i društvo na platnom spisku Nemaca! (FOTO/VIDEO)

29.12.2023

12:43

0

Protesti poligon za strane interese i plaćeničke aktivnosti!

Istina o plaćenicima na "studentskim" protestima: Ivan Bjelić i društvo na platnom spisku Nemaca! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U poslednje vreme, protesti u Beogradu su postali poprište političkih igara, ali izgleda da su u prvom redu pozornice strani plaćenici, a ne pravi studenti. Tri lica koja dominiraju ovim događajima su Emilija Milenković, Ivan Bjelić i Nikola Ristić. Međutim, njihov status studenata je više nego sumnjiv.

Ivan Bjelić, koji je zauzeo centralnu ulogu u ovim demonstracijama, posebno privlači pažnju. Iako nije student, Bjelić ne samo da se ističe u protestima, već je i finansijski potkovani akter. Kao član Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), i koordinator "Force Požega", on je na direktnom nemačkom finansijskom dotoku.

printscreen
 

 

Pritom, projektu "Ka Evropi – sa znanjem i saznanjem" Foruma civilne akcije FORCA Požega je odobren budžet od 1.566.000 dinara od strane Ministarstva za evropske integracije, što naglašava sumnju da su nemačke investicije iza njegovih aktivnosti.

Emilija Milenković, takođe članica KOMS-a, iako manje eksponirana, ne ostaje daleko iza u ovom lancu sumnjivih aktivnosti.

printscreen
 

 

Nikola Ristić, koji se takođe nije proglasio studentom, bio je upetljan u proteste i povezan je sa nemačkim medijem Dojče vele, što dodatno komplikuje sliku.

Printscreen/X
 

 

Centralno pitanje je KOMS, organizacija koja je u srcu ove mreže, sa finansijama koje teku iz nemačkih izvora. Predstavljajući se kao zastupnik mladih Srbije, KOMS, finansiran nemačkim novcem, stvara sumnju u prave motive i ciljeve protesta.

printscreen
 

 

Ove okolnosti bacaju novo svetlo na proteste u Beogradu, prikazujući ih kao poligon za strane interese i plaćeničke aktivnosti.

Plaćenik Dojče Velea pravi haos i učestvuje u napadu na Miladina Kovačevića

 

Nikola Ristić, plaćenik nemačkog Dojče velea i vlasnik "DP Media", je učestvovao u neredima ispred zgrade RIK-a, čemu svedoče i video snimci. 

Plaćenik Dojče velea, Nikola Ristić, koji je učestvovao u incidentima, snimljen je i u trenutku napada na Miladina Kovačevića, direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Ristić je pozivao na nasilje u Beogradu, a na snimku napada na Kovačevića vidi se u prvim redovima. U jednom trenutku čovek pored njega, u crnoj jakni, hvata za glavu čoveka, i navlači mu kapu preko očiju. Sve vreme uzvikuju uvrede. 

Ivan Bjelić se ističe kao simbol ovih mutnih voda, gde se prepliću politička namera i strani uticaj. Ova situacija izaziva ozbiljne zabrinutosti o autentičnosti i pravom smislu ovih protesta, bacajući senku na sve učesnike.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike