Vučić se obratio javnosti: "Oni koji se zaklinju u borbu protiv nasilja, pokazali su da su pravi nasilnici" - odbranićemo volju građana

24.12.2023

19:22

0

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" pokušavaju nasilno da upadnu u Skupštinu grada Beograda

Vučić se obratio javnosti: "Oni koji se zaklinju u borbu protiv nasilja, pokazali su da su pravi nasilnici" - odbranićemo volju građana
Printscreen - Copyright Printscreen

Povodom pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" večeras se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić kaže da su scene dramatične ispred Skupštine, ali je pozvao građane da ne brinu.

- Nikakva revolucija nije u toku, ništa im neće poći za rukom. A mi ćemo blagom i mirnom reakcijom da se trudimo da ne povredimo nekoga - kazao je predsednik.

On kaže da se na prostestima skupilo oko 2.490 ljudi.

- U ovom trenutku, zajedno sa onima koji hoće u Skupštinu Grada, ukupno je oko 1.900 ljudi. Neki su večeras pokazali svoje lice, i da im je nasilje jedini način za borbu. Danima smo govorili da se za to spremaju, zato što znaju da ne mogu da dobiju narodno poverenje - istakao je predsednik.

Printscreen RTV Pink
 

Dodaje da su upozoravani i inostrani posmatrači, koji su se pravili naivni.

- Hvala onim stranim službama koje su stavile do znanja da znaju šta se priprema, i davale podatke našim službama, da bi tačno znali šta nasilnici pripremaju. Oni koji se zaklinju u borbu protiv nasilja, pokazali su da su pravi nasilnici. Hoće da ruše naše gradove i državu - istakao je Vučić.

Kaže da je stiglo hiljade poziva iz cele Srbije ljudi koji hoće da brane državu, i zamolio ih je da to ne čine.

Država je dovoljno jaka i snažna, i odbraniće demokratiju i izbornu volju građana

- Država je dovoljno jaka i snažna, i odbraniće demokratiju i izbornu volju građana. I to je sve što treba da znate. Izgrednici i siledžije biće privedeni, a posle će reagovati nadležni državni organi - rekao je predsednik.

Kaže da se mnogi u regionu raduju i slave "revoluciji" u Beogradu.

- To je proizvod mnogo ozbiljnijih geopolitičkih okolnosti, u kojima pokušavaju da uruše samostalnost i nezavisnost Srbije. Sačuvaćemo slobodu Srbije, jer je to najviša vrednost. Odbranićemo našu Srbiju, samo vas molim da sačuvamo mir. Budite spokojni, država je sigurna, i državu im nećemo dati da je unište. Našu kuću sačuvaćemo. Živela Srbija, živela sloboda!

Podsetimo, večeras su lideri opozicije tokom protesta liste "Srbija protiv nasilja" došli do skupštine grada, gde su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale. Prilikom pokušaja upada slomljeno je ogledalo na ulaznim vratima.

Na ulazu u skupštinu se pojavio jedan od pripadnika policije koji je lidere opozicije upozorio da je nasilni ulazak krivično delo.

- Slomili smo vrata! Drže leđima vrata. Ne može da se gurne od njih - rekao je Milivojević, na šta mu okupljeni viču "ulazi, ulazi".

Jedan od pripadnika opozicije je srpskom zastavom razbio staklo na glavnom ulazu u skupštinu grada, posle čega je još jednom bezuspešno pokušan upad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike