Đurđev: Vreme je da se vidi ko je vera, a ko nevera, ko večeras javno ne podrži Vučića taj je protiv Srbije!

24.12.2023

21:01

0

"Imamo poverenje u predsednika Vučića da neće dozvoliti rušenje naše jedine otadžbine"

Đurđev: Vreme je da se vidi ko je vera, a ko nevera, ko večeras javno ne podrži Vučića taj je protiv Srbije!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Povodom vandalizma dela opozicije okupljene oko Dragana Đilasa,oglasio se i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev:

,,Pozivam sve dosadašnje koalicione partnere Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke da jasno, otvoreno i bez uvijanja kažu javnosti da li su uz predsednika Aleksandra Vučića, da li su uz svoje državne institucije, svoju policiju i svoj narod koji sa zebnjom prati nasilje pete kolone Zapada u vidu tzv. proevropske opozicije. Ko to ne učini, svojim ćutanjem će odobriti nasilni pokušaj menjanja izborne volje i time se jasno označiti kao direktnu neprijatelj države i naroda" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. On je poručio da je došlo vreme da se vidi ko je stajao iza Vučićeve politike samo iz lične koristi, a ko iz uverenja i želje da Srbiju sačuva i unapredi

. ,,Večeras se bira između vere u snagu države i naroda i večere koju nude inostrani centri moći koji hoće da slome našu nezavisnu i slobodarsku politiku. Jude Iskariotske večeras će se same pokazati svojim nečinjenjem, jer su najmračnijih delovi pakla puni onih koji su ostali uzdržani u presudnim vremenima. Srpska liga jasno i nedvosmisleno poručuje - ne damo Srbiju, ne damo naš narod, ne damo našu slobodu i nezavisnost! Imamo poverenje u predsednika Vučića da neće dozvoliti rušenje naše jedine otadžbine" - istakao je Đurđev.

Prisustvujemo drugom činu pokušaja rušenja Srbije, petooktobarski scenario neće proći!

,,Određeni zapadni centri moći koji su najpre kroz vršenje pritisaka na izborni proces u Srbiji pokušali da instaliraju svoju vlast u Beogradu i našu zemlju liše njene nezavisnosti, nakon fijaska koji su doživeli sada to pokušavaju da urade ogoljenim nasiljem protiv državnih institucija. Režiseri, scenario i protagonisti na terenu su isti kao i 5. oktobra 2000, ali ovoga puta nemaju posla sa SRJ i Miloševićem, već sa nacionalnom osvešćenom Srbijom i celim srpskim narodom koji je predsednik Vučić svojom vizijom i rezultatima ujedinio. Ovoga puta svi oni koji žele da sruše našu državu osetiće snagu naroda u usponu koji je povratio svoju državu i nikome je ne da" - ovako je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev prokomentarisao večerašnje nemire na ulicama Beograda izazvane od strane proevropske opozicije.

 

 ,,Jedina reč koji su koristili tokom predizborne kampanje bilo je nasilje, jedini njihovo delo posle izbora je nasilje. Nasilje je njihovo drugo ime, oni nisu nikakva opozicija, već otvorena strana agentura koja građane Srbije vide kao neprijatelje koji im stoje na putu zauzimanja Srbije koju doživljavaju kao plen. Srpska liga poziva građane Srbije da ostanu mirni i odgovorni, da imaju poverenje u državu i njene organe javnog reda i mira i da ne nasedaju na provokacije onih koje su već jednom svojim olovkama porazili 17. decembra. Ne dozvolimo da naš istorijski uspeh kvare oni koji su već sada na smetlištu istorije" - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike