Vučić o izmišljenim fantomskim biračima: MUP dao da se proveri svaki čovek poimence! Ako ne bude većine u Beogradu ide se na nove izbore

24.12.2023

11:51

0

On je objasnio da će institucije Srbije okončati izborni proces i odlučiti gde će biti ponavljanja

Vučić o izmišljenim fantomskim biračima: MUP dao da se proveri svaki čovek poimence! Ako ne bude većine u Beogradu ide se na nove izbore
Copyright Tanjug/Printscreen

Tokom današnjeg obraćanja javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pričao o izborima.

Kaže da se nikada u istoriji Srbije nije desilo da nije bilo fizičkih incidenata u toku kampanje.

- Izbori su protekli mirno, bili su najmirniji u novijoj istoriji Srbije. Veoma sam ponosan na tu činjenicu. Bila su dva manja incidenta - tokom kampanje nije bio nijedan incident. Postojao je manji fizički incident gde je jedan od direktora iz javnog sektora napao damu koja je radila kampanju od vrata do vrata i jedan lažni incident u Pirotu - kazao je on.

- Sećam se što je RIK uputio MUP-u zahtev. U RIK je doneto 500 poza za glasanje za koje se tvrdilo da su fantomski birači. RIK je juče uputio zahtev MUP da provere sve to što je dostavljeno, svakog čoveka poimence. Tamo je bilo 496 poziva, iako su oni nebitna stvar i ne znače ništa. MUP je pregledao sve pozive, od 496 poziva svi su postojeći ljudi, koji su upisani u birački spisak. Od tih 496, 487 je mnogo ranije bilo upisano na istom biračkom mestu, najmanje četiri godine ranije. Svega devetoro je upisano 2022. godine, ali šestoro od njih su menjali prebivalište unutar Beorgada - kazao je Vučić.

Koordinirana kampanja

Predsednik je takođe izjavio da vodi se koordinirana kampanja od Zagreba i Prištine do medija ovde o krađi izbora bez dokaza, zato što ih je baš briga za činjenice, jer njima nije u interesu jaka Srbija.

Građanima je čestitao na slobodno izraženoj volji.

- Gde im se dede tih 49.000 glasača iz Republike Srpske? Nije problem što napadate Vučića ili Dodika već zato što napadate naš narod iz Republike Srpske, ni kriv ni dužan - rekao je on.

Imali ste 83 prigovora 2022. godine, a 2023. - 48, kazao je on.

Žalbe RIK-u - 53 2022. godine, a svega devet ove godine.

On je objasnio da će institucije Srbije okončati izborni proces i odlučiti gde će biti ponavljanja.

-U skupštini imamo većinu, što se grada tiče ako ne bude većine ići će se na nove izbore.

-Izbora ako ne odluče institucije drugačije neće biti do 2027. jer moramo da se posvetimo velikim ciljevima i rastu zemlje, u januaru se očekuje konstituisanje Skupstine Srbije, a pre početka marta formiranje vlade.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike