SNS ima razumevanja za borbu srpskog naroda u Crnoj Gori: Opozicija pokušala da iskoristi Mandićev boravak u Beogradu, ali...

24.12.2023

09:36

0

"Ja nisam glasao na izborima u Srbiji jer nemam ni ličnu kartu, niti sam upisan u birački spisak, ali smo mi iz NSD partneri sa SNS, od njegog osnivanja"

SNS ima razumevanja za borbu srpskog naroda u Crnoj Gori: Opozicija pokušala da iskoristi Mandićev boravak u Beogradu, ali...
Andrija Mandić - Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić izjavio je da je bio u štabu Srpske napredne stranke (SNS) kada su se proslavljali rezultati izbora jer je imao potrebu da bude sa ljudima koji su, kako je rekao, godinama imali razumevanja i bratske osećaje za borbu srpskog naroda u Crnoj Gori.

Printscreen/Twitter
Andrija Mandić

 

- Ja sam predsednik NSD, ja sam državljanin Srbije. Ja nisam glasao na izborima u Srbiji jer nemam ni ličnu kartu, niti sam upisan u birački spisak, ali smo mi iz NSD partneri sa SNS, od njegog osnivanja. I to oni partneri koji su imali tako dobru saradnju, poštujući sve što je uradila SNS za nas, u borbi za srpska prava u Crnoj Gori - rekao je Mandić za Tanjug. 

Dodao je da je to opozicija u Crnoj Gori pokušala da iskoristi za sticanje političkih poena i istakao da on u predizbornoj kampanji nije dao nijednu javnu izjavu povodom izbora u Srbiji.

- Mi, Srbi iz Crne Gore, prosto želimo da čuvamo te dobre odnose koje imamo sa političkim organizacijama u Srbiji. Crna Gora je više puta u svojoj prošlosti služila kao platforma za smenjivanje vlasti u Srbiji. Naša državna politika, politika nove parlamentarne većine je da izgradimo najbolje moguće odnose sa Srbijom. I u građenju tih odnosa prosto treba poslati poruku da mi više nikada nećemo biti ona platforma sa kojom će se lansirati štetni uticaj prema Srbiji - poručio je Mandić.

Na pitanje da li njegov boravak u izbornom štabu SNS može da mu oteža poziciju predsednika Skupštine, Mandić je odgovorio da je novi saziv uradio za par meseci više nego prethodni za decenuju, jer su uspeli da izaberu nedostajuće sudije Ustavnog suda, Sudski savet, guvernerku Centralne banke, a na dobrom su putu da izaberu i vrhovnog državnog tužioca. 

- Dakle, Skupština Crne Gore predano radi. Ja se trudim da vodim politiku pomirenja iz jednog jednostavnog razloga jer je interes ne samo srpskog naroda kojeg predstavljam, nego svakog građanina Crne Gore da Crna Gora bude stabilna. Ja želim da i Srbija bude stabilna,  da mi pošaljemo jednu poruku iz regiona da ovde stabilnost treba da bude ono što će biti osnovna pretpostavka za građanje budućnosti - kaže Mandić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike