Vučić: Republički izbori biće okončani 30. decembra! O mešanju stranih faktora kaže - Naši državni organi rade na tome

21.12.2023

12:03 >> 12:22

0

Odgovarajući na pitanje medija o komentarima iz Berlina o izborima u Srbiji, Vučić je rekao da naši državni organi sastavljaju važno pismeno saopštenje o uplivu jedne važne zemlje

Vučić: Republički izbori biće okončani 30. decembra! O mešanju stranih faktora kaže - Naši državni organi rade na tome
Copyright Tanjug/Rade Prelić

- Naši izbori biće okončani u skladu sa procedurama, republički 30. decembra, vrlo brzo će biti konsituisan parlament, a gradski malo kasnije, a na gradske će se ako Nestorović neće da podrži nikoga, u nekom trenutku ići ponovo - izjavio je Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na vijaduktu kod Vrbasa.

Čestitke sa svih strana, ali ne i iz Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je primio čestitke za pobedu na izborima u Srbiji od svih zemalja u regionu koje su članice Evropske unije, osim od Hrvatske. "Što se tiče čestitki, od svih iz okruženja koji su u Evropskoj uniji, sem iz Hrvatske, dobio sam čestitke. Od svih. Bez izuzetka. A od ovih nisam nikad dobio čestitku. Za njih je uvek tužan dan kad su izbori u Srbiji, zato što znaju da će njihovi da izgube", izjavio je Vučić u Vrbasu, tokom posete završnim radovima na tamošnjem vijaduktu, delu brze pruge od Beograda do Budimpešte.

O komentarima iz Berlina

Odgovarajući na pitanje medija o komentarima iz Berlina o izborima u Srbiji, Vučić je rekao da naši državni organi sastavljaju važno pismeno saopštenje o uplivu jedne važne zemlje i mešanju jedne važne zemlje u izborni proces u Srbiji na do sada najbrutalniji način.

"Verujem da će za desetak dana do Nove godine negde biti to završeno i onda ćemo to pred pravoslavni Božić moći da uputimo celom svetu da vidi kako se vrši takva vrsta mešanja u procesu koji bi trebalo da suvereno pripada jednoj nezavisnoj zemlji", istakao je Vučić.

Lista "Srbija ne sme da stene " je ubedljivo pobedila na parlamentarnim izborima 17.decembra, a najviše glasova su imali i u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike