Pritisci na Telekom Srbija od strane Kurtijeve administracije na Kosovu i Metohiji se nastavljaju

20.12.2023

19:41

0

Autor: 24sedam

Verujemo da ćemo uz podršku međunarodne zajednice uspeti da se izborimo za istinu, saopštili su iz Telekoma Srbije

Pritisci na Telekom Srbija od strane Kurtijeve administracije na Kosovu i Metohiji se nastavljaju
Telekom - Copyright Profimedia

Povodom današnje odluke Kosovske agencije za zaštitu konkurencije (AKK) o kazni za MTS d.o.o., želimo da izrazimo našu zabrinutost u vezi sa ovim postupkom nadležnog organa. Smatramo da je ova odluka doneta na osnovu netačnih i paušalnih informacija kao i nedovoljnog razumevanja specifičnosti situacije.

U vezi s tim, važno je da naglasimo da MTS d.o.o. nije bio dužan da prijavi četiri koncentracije u periodu između 2019. i 2021. godine koja se tiču akvizicije kablovskih operatora VGN NET, Lika, Impuls i Herc International, budući da nisu ispunjeni zakonski uslovi za obaveznu prijavu – a to znači da ove akvizicije nisu dostigle zakonske pragove koji bi opravdali takvu obavezu. Pored toga, napominjemo da je AKK nepravilno izračunao iznos kazne, zasnovan na nerealnim povećanjima prihoda MTS d.o.o. u određenim godinama. Smatramo da je ovakav pristup nesrazmeran, neprimeren i nije u skladu sa stvarnim finansijskim stanjem kompanije.

MTS d.o.o. će svakako iskoristiti svoje zakonsko pravo i pokrenuti pravni postupak i podneti žalbu Upravnom odeljenju Privrednog suda u Prištini u narednih 30 dana koliki je rok od dana donošenja odluke AKK-a, odnosno do 19. januara 2024. godine. Takođe, MTS d.o.o. će iskoristiti i svoje zakonsko pravo i podneti zahtev za odlaganje izvršenja odluke do konačne sudske odluke. Uz zahtev, biće priloženi i odgovarajući dokazi o podnetoj žalbi.

MTS d.o.o. ostaje posvećen poštovanju zakona i radu u skladu sa najvišim standardima poslovanja, kao što je i praksa od samog početka 2015. godine kada je kompanija osnovana u skladu sa Briselskim sporazumom. Shodno tome, verujemo da ćemo uz podršku međunarodne zajednice uspeti da se izborimo za istinu i da ćemo sudskim putem uspeti da poništimo ovu neosnovanu odluku.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike