Sankcionisano bahato ponašanje: Posmatrači iz grupe građana "Kreni promeni" udaljeni sa biračkog mesta

17.12.2023

16:29

0

Remetili javni red na Savskom Vencu

Sankcionisano bahato ponašanje: Posmatrači iz grupe građana "Kreni promeni" udaljeni sa biračkog mesta
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Izlaznost na izborima na teritoriji Grada Beograda je u 14 časova iznosila 31,86 odsto od broja ukupno upisanih birača, saopštio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić na konferenciji za novinare.

On je istakao da se na 1.180 biračkih mesta u Beogradu obavlja glasanje u skladu sa Zakonom, kao i da birački odbori obavljaju redovne dužnosti. Prema njegovim rečima bilo je manjih nepravilnosti, što je rezultiralo kraćim prekidima glasanja na dva biračka mesta.

- Na biračkom mestu 70 u Novoj Galenici došlo je do kraćeg prekida glasanja, od nekih 15 minuta, zbog pokušaja upotrebe mobilnog telefona u prostoriji za glasanje od strane jednog birača. Birački odbor je prekinuo glasanje, pozvana je policija i nedugo zatim glasanje je nastavljeno. Slična situacija bila je na biračkom mestu broj 62 u Zemunu, gde je glasanje nastavljeno posle desetak minuta, pa na ova dva biračka mesta neće biti produženja vremena glasanja. Na Savskom vencu je došlo do problema kada su akreditovani posmatrači grupe građana „Kreni promeni“ remetili javni red, zbog čega su im oduzete akreditacije - rekao je Lukić.

On je dodao da je bilo više primedbi o nedovoljnom raspoznavanju članova biračkih odbora na biračkim mestima, pa su svi članovi biračkih odbora dobili uputstvo da moraju da istaknu svoju legitimaciju na vidnom mestu. Lukić je izrazio nadu da će do kraja izbora čitav proces biti urađen po zakonu i bez većih nepravilnosti.

Izbore 2023. u Srbiji možete pratiti na našem blogu uživo, gde iz minuta u minut pratimo sva dešavanja u izbornom danu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike