Tajkunski mediji imaju novu taktiku: Šire dezinformacije o izbornim pravilima!

17.12.2023

16:10

0

Pre nego što su biračka mesta uopšte otvorena, Šolakovi mediji su započeli kampanju dezinformacija

Tajkunski mediji imaju novu taktiku: Šire dezinformacije o izbornim pravilima!
Copyright Instagram screenshot / sekulicgoga

U finišu izbornog dana tajkunski mediji Dragana Šolaka, ponovo su se okrenuli svojoj dobro uhodanoj praksi: širenju dezinformacija i stvaranju atmosfere nepravilnosti i izborne krađe.

Po ko zna koji put gledamo isti prizor. Kada propadne stara taktika, traži se nova, ali očigledno je da ovakve metode postaju sve više providne  i očiglednije. Neverovatno je da to rade i pored toga što svi znaju da ove izbore prati 5.586 posmatrača i da na svakom biračkom mestu opozicija ima 80% kontrolora?!

Pre nego što su biračka mesta uopšte otvorena, Šolakovi mediji su započeli kampanju dezinformacija. Sada je jedna od centralnih tvrdnji prisustvo građana Republike Srpske na izborima u Srbiji. Ova tvrdnja, iako obavijena prividom skandala, zapravo nema osnova u realnosti.

Po zakonima Republike Srbije, svaki državljanin, bez obzira na mesto prebivališta, ima pravo glasa. Ovo pravo nije ništa novo; to je u skladu sa zakonom koji se primenjuje na svakim izborima. I uvek je bilo tako. Međutim, tajkunski mediji su odlučili da ovu činjenicu okrenu u naopačke, tvrdeći da je prisustvo građana Republike Srpske na izborima nekako nezakonito ili suprotno izbornim pravilima. I znaju oni jako dobro da u Arene nema biračkog mesta, ali što veća neistina, to veća verovatnoća da će se ona daleko čuti.

Ova poslednja tvrdnja je samo jedna u nizu neosnovanih optužbi koje imaju za cilj da delegitimizuju izborni proces u Srbiji. Da je ovakav pristup ne samo netačan, već i štetan za demokratski proces, jasno je svakome ko ima osnovno razumevanje izbornog zakonodavstva.

Istina je jasna i ne može se sakriti iza senzacionalističkih naslova i lažnih optužbi. Izborni proces u Srbiji mora ostati čist i transparentan, bez obzira na pokušaje pojedinih medija da ga omalovaže neistinama i spekulacijama.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike