Novi presek RIK-a: Do 10 sati glasalo 9,94 odsto građana u Srbiji

17.12.2023

11:21

0

Autor: 24sedam

Glasanje se na svim biračkim mestima sporovdi u najboljem mogućem redu, poručili su iz RIK-a

Novi presek RIK-a: Do 10 sati glasalo 9,94 odsto građana u Srbiji
Copyright 24sedam

Na konferenciji za medije, koju je održala Republička izborna komisija, saopšteno je da je do 10 sati u Srbiji glasalo 9,94 odsto građana. 

Direktor Republičkog zavoda za statistiku, Miladin Kovačević, kazao je da je poređenja radi, na prethodnim izborima, 3. aprila 2022. godine do 10 časova glasalo 9,59 odsto, dok je ukupna izlaznost na prethodnim izborima bila je 58,60 odsto.

Tanjug/Printscreen
 

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je da se glasanje na gotovo svim biračkim mestima sprovodi u najboljem mogućem redu.

- Dužan sam da vas obavestim da je nedopustivo širenje panike i vršenje pritiska na organe za sprovođenje izbora iz pojedinih nevladinih organizacija, posebno na društvenim mrežama. Posebno navođenje tvrdnje da postoje neregularnosti i to paušalno na biračkim mestima, bez navođenja konkretnih biračkih mesta. Tamo gde ih eventualno bude bilo, probleme će neposredno rešavati članovi Biračkog odbora koji su jedini po zakonu zaduženi da ih rešavaju - rekao je Dimitrijević.

Kako protiče izborni dan, 17. decembar 2023, na biralištima širom Srbije pratite na našem portalu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike