Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu: Svako ulaganje u lečenje i prevenciju je važno - izdvojićemo 40 miliona evra!

07.12.2023

17:21

0

Predsednik je objasnio da grad u kome se danas nalaze nije isti već da se promenio i dodao da Srbija mora da se razvija svuda

Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu: Svako ulaganje u lečenje i prevenciju je važno - izdvojićemo 40 miliona evra!
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Službu za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Kruševcu, koja je dobila najsavremeniji mamograf i istakao da će država za kruševačku bonicu izdvojiti oko 40 miliona evra.

Na samom početku predsednik je pitao prisutne lekare da li su zadovoljni.

- Uložili smo ogroman novac u kliničke centre u Beogradu, Nišu, gradi se mnogo bolnica, domova zdravlja, stižu mamografi, nastavićemo sa inovativnim lekovima i lečenjem retkih bolesti - rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik je objasnio da grad u kome se danas nalaze nije isti već da se promenio i dodao da Srbija mora da se razvija svuda, te da Srbija nije samo Beograd i Novi Sad.

Tokom obilaska Doma zdravlja predsednik je razgovarao i sa lekarima koji su danas obavili prve preglede mamografa u ovoj ustanovi danas.

- Samo moramo da kažemo ženama da kada dođu da time spasavaju svoje živote - rekao je predsednik. - Danas ovaj Dom zdravlja izgleda drugačije. Moraćemo da uđemo u rekonstrukciju i opšte bolnice.

Tanjug/Sava Radovanović
 
 

Vučić navodi da je mnogo bolnica urađeno do sada, ali da mora još da se radi.

- Svako ulaganje i u samo lečenje, ali i prevenciju je važno. Izdvojićemo mnogo veće cifre.

Predsednik je rekao da je razgovarao sa roditeljima dece obolelih od retkih bolesti i da je video koliko njima znači pomoć koju su dobili od države.

- Veliki novac smo uložili u lekove za retke bolesti. Kada sam razgovarao sa roditeljima dece koja imaju retke bolesti, video sam da njihovoj sreći nema kraja. To je cilj ovoga što radimo - istakao je Vučić.

On kaže da je sve što želi to da samo jedan od ratova koji su u toku u svetu prestane, i da će onda sve biti dobro.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

- Ja mogu da vam kažem da ćemo mi ovde moći da zaposlimo i nove tehničare, i da donesemo mamografe nove - kaže predsednik.

Predsednik je rekao da sada mnogo manje i lekara i medicinskih sestara odlaze iz Srbije, a da će se to smanjiti još povećanjem plata.

- Mnogo stvari ćemo uraditi, ako hoćemo da sačuvamo ljude i dolini Rasine. Sem hale i bolnice, ne znam šta ste još tražili - dodao je Aleksandar Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike