Sudija Majić koji je oslobodio Gnjilansku grupu jasno poručio: Miloš Jovanović je naš čovek

05.12.2023

14:11

0

Miloš Jovanović, Vojislav Mihailović i Matija Becković podržali „ProGlas"

Sudija Majić koji je oslobodio Gnjilansku grupu jasno poručio: Miloš Jovanović je naš čovek
Copyright ATAImages/Antonio Ahel/M.K.

Sudija Miodrag Majić, jedan od vatrenih zagovornika "ProGlasa", dokumenta koji daje podršku tajkunskoj koaliciji okupljenoj oko liste Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja", čovek koji je oslobodio Gnjilansku grupu, poručio je da jelider Novog DSS Miloš Jovanović u potpunosti "njihov" čovek.


Majić se tim povodom oglasio na platformi Iks, bivšem Tviteru.

- ProGlas predstavlja konsenzus građana različitih političkih uverenja o temeljnim vrednostima društva! I izraz zajednicke rešenosti da nam se ovakvo stanje više nikada ne ponovi! Miloš Jovanović, Vojislav Mihailović i Matija Becković podržali „ProGlas" - napisao je on na popularnoj društvenoj mreži.

 

 

Sve je, dakle, jasno.

Lažni levičari, lažni desničari, oni koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid, kao i oni koji to deklarativno poriču, zagovornici sankcija Rusiji i oni koji se tome protive, svi dakle, bez obzira na ideološku ili programsku pripadnost, udružiće se ako misle da mogu politički profitiraju i domognu se fotelja.

Ovo su brutalni zločini Gnjilanske grupe koju je oslobodio sudija Majić

 

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio je svojevremeno krivice i pustio na slobodu svih 11 članova najkrvavije zločinačke grupe OVK iz Gnjilana, koji su tokom 1999. godine zverski mučili i ubijali Srbe i Rome na tom prostoru, a među sudijama koje su donele takvu odluku bio je i Miodrag Majić.

Na čelu Gnjilanske grupe 1999. godine bio Fazli Ajdari, a ekipu su činili i brojni tinejdžeri koji su slepo radili što im se kaže.

Imali su „Internat“, u koji su dovodili i mučili žrtve, a zatim ih komadali i u džakovima iznosili. Kako su mediji ranije pisali, američki marinci su obezbedili davilice kojima je Gnjilanska grupa ubijala ljude.

Od svih aktera zločina, svaki svedok-saradnik je prepoznao bar njih petoricu. Jedan od dokaza je hladnjača koja je pronađena u dvorištu bolnice u Gnjilanu 2000. godine sa sedam vreća, gde je bilo delova tela osmoro ljudi.

Na području Gnjilana je u periodu od juna do decembra 1999. godine ubijeno 80 osoba, a 260 zarobljeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike