Mnogo afera, pa se zaboravi: Batinaš Bjelogrlić i autošovinista Trifunović žalili zbog hapšenja Divjaka - podržali ubicu Srba

01.12.2023

23:12

0

Dragan Bjelogrlić je uoči premijere svog filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu izjavio da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije RBiH Jovan Divjak

Mnogo afera, pa se zaboravi: Batinaš Bjelogrlić i autošovinista Trifunović žalili zbog hapšenja Divjaka - podržali ubicu Srba
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Mnogo je afera u poslednje vreme koje su izavali najpoznatiji batinaš na srpskoj filmskoj sceni Dragan Bjelogrlić i njegov kolega autošovnista Sergej Trifunović, pa se protsto zaboravi da  su obojica žalili kada je uhapšen ubica Srba Jovan Divjak.

Možda su to neki zaboravili, ali o ovoj aferi svedoče događaji iz Sarajeva, a oni datiraju od 2011. godine kada su Bjelogrlić i Trifunović napravili ogroman skandal. Oni su tada pljunuli na srpske žrtve rata u BiH..

Dragan Bjelogrlić je uoči premijere svog filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu izjavio da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije RBiH Jovan Divjak koji je u to vreme bio uhapšen u Beču, zbog ubistva 42 srpska vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Antonio Ahel/ATA Images
 

- Prosto mi je žao što Jovo neće biti večeras na premijeri mog filma, a pretpostavljam da će se to rešiti na bezbolan način. Neprijatno mi je da govorim o nečemu što ne znam i da dajem neke izjave. Meni je samo žao što neće biti tu večeras - rekao je tada Bjelogrlić u intervjuu Radio Sarajevu.

Naravno, pored Bjelogrlića skandal je izazvao i Sergej Trifunović.

I Sergej je skandal napravio na istoj premijeri. On se pojavio u majici sa likom Jovana Divjaka.

Trifunović se na zabavi posle projekcije filma "Montevideo, Bog te video" u bioskopu "Miting point" u petak uveče pojavio u majici sa belim obrisima penzionisanog generala Armije RBiH i natpisom "SaraJovo". Trifunović, koji u "Montevideu" ima tek epizodnu ulogu, uslikan je kako se, okružen hostesama, zadovoljno smeška posle premijere.

Milos Tesic/ATAImages.
 

Pokušao je autošovinista da se "opere" tvrdeći da je reč o slučajnosti, a ne o gestu.

- Bili smo na žurci povodom filma "Montevideo" u bioskopu "Miting point" u Sarajevu gde se igralo i zabavljalo i ja sam se oznojio i hteo da odem u hotel da promenim majicu, a neko mi je u gužvi rekao - Nema potrebe, imamo par majica i dobacio mi neku crnu u najlon kesi - rekao je Trifunović.

Podsetimo, ne zaboravlja se da je Divjak među najodgovornijima za zločin nad mladim vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine, kada su mučki ubijena 42 vojnika JNA.

Printscreen youtube
 

Kolonu vojnika JNA, koja se posle potpisanog mirovnog sporazuma povlačila iz Sarajeva, napali su pripadnici Zelenih beretki, Patriotske lige, MUP i Teritorijalne odbrane BiH (TO BiH) na čijem čelu je bio Jovan Divjak. U tom napadu život su izgubili mladi vojnici JNA: 32 su bili Srbi, šestorica Hrvati, dvojica Bošnjaci i dvojica Albanci. Zarobljeno je 207 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a dan kasnije devetorica zarobljenih su ubijena, pišu Novosti.

Za zločin u Dobrovoljačkoj ulici Jovan Divjak nikada nije procesuiran i osuđen. Osim njega na slobodi je i Ejup Ganić i mnogi drugi ratni političari i vojne starešine tzv. Armije BiH.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike