Đurđev: Кo neće da brani i hrani domaće službe, braniće i hraniće one tuđe!

30.11.2023

16:00

0

Prema njegovim rečima, strani centri moći uložili su milijarde da među Srbima stvore nepoverenje prema sopstvenim službama

Đurđev: Кo neće da brani i hrani domaće službe, braniće i hraniće one tuđe!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev prokomentarisao je danas otkrivanje lanca špijuniranja člana hrvatske ambasade u Beogradu.

- Lanac špijuniranja preko člana hrvatske ambasade u Beogradu, a koji je otkriven i razbijen zahvaljujući radu Bezbednosno-informativne agencije, dokaz je da strane službe danonoćno vršljaju po Srbiji i kao takve predstavljaju opasnost za mir i stabilnost u našoj zemlji. Ipak, naše službe su pokazale karakter, da imaju snažan nacionalni predznak i da ne robuju ni jugoslovenstvu ni nacionalizmu, već se vode isključivo srpskim nacionalnim interesima - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, strani centri moći uložili su milijarde da među Srbima stvore nepoverenje prema sopstvenim službama, a time i prema sopstvenoj nacionalnoj bezbednosti.

- Bez jake službe nema jake države, a time ni jake privrede, plata, penzija, stipendija i svega ostalog. Oni koji unutar Srbije govore i rade protiv domaćih službi, koji govore da iste ne treba ni braniti ni hraniti, očigledno čekaju da strane službe zauzmu njihovo mesto. Treba biti jasan - ko je protiv domaćih službi, taj je za tihu stranu okupaciju države - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige smatra da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd danas izgleda poput Кazablanke tokom Drugog svetskog rata nije preterana, već realna i utemeljena.

- Srbija i Balkan u celini zanimaju centre moći širom sveta, njihove službe putem meke moći i propagande pokušavaju da destabilizuju naš prostor, da unesu smutnju među naše građane, da prekinu neraskidive veze države i nacije. Optimista sam da ćemo se odbraniti od takvih napada, jer ne možete uništiti službe naroda čiji su pripadnici u dalekoj prošlosti učestvovali u stvaranju službi nekih od najmoćnijih zemalja tog vremena poput Ruskog carstva i Osmanske imperije, a čije službe postoje duže nego mnoge države na Balkanu i u Evropi - zaključio je Đurđev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike