Vučević: Izbor 17. decembra je lak - samo je jedna lista za budućnost Srbije

24.11.2023

19:45

0

Vučević je naglasio da su ovogodišnji izbori, važni, sudbonosti, jer ne odlučuju o Srbiji samo za naredne četiri godine, nego odlučuju za mnogo duži period

Vučević: Izbor 17. decembra je lak - samo je jedna lista za budućnost Srbije
Copyright Printscreen/RINA

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je večeras na predizbornom skupu u Kraljevu da je odluka 17. decembra laka i jednostavna, jer je samo jedan izbor za Srbiju, za čitavu zemlju i njenu budućnost, a to je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Vučević je naglasio da su ovogodišnji izbori, važni, sudbonosti, jer ne odlučuju o Srbiji samo za naredne četiri godine, nego odlučuju za mnogo duži period.

- Ovi izbori mogu da ponište sve ono što smo zajednički radili, stvarali - kazao je Vučević i ocenio da je dobro to što su sada pale sve maske i nema više nikakvih dilema ko je ko.

- Više nema ni pokušaja da se pravi neka mimikrija, da se pravi zabuna. Vrlo je jasno, sa jedne strane imate našu listu, rekao bih listu apsolutno većinske Srbije. A to je lista 'Aleksandar Vučić, Srbija ne sme da stane', a sa druge sve ostale kojima je gazda, kojima upravlja i komanduje šta će i kako će biti Dragan Đilas - rekao je on i naglasio da je to nešto što mora jasno i glasno da se kaže.

Vučević kaže da se svi drugi i lažni Evropljani i lažni ekolozi i lažni desničari, i oni koji sebe smatraju delom neke socijalističke internacionale više ni ne kriju da će sutra biti zajedno ako im to neka matematika dozvoli.

On je rekao da je izbor vrlo jednostavan na ovim sudbonosno bitnim izborima.

Dodao je da se od Marinike Tepić može čuti da joj ne smeta Milica Zavetnica, od Boška Obradovića da mu ne smeta da Dragan Đilas bude onaj koji će da odredi novu vlast ili neku novu većinu.

- A niko njih se ne gadi ni Socijalističke partije Srbije i kažu da nemaju problem da i oni budu deo te njihove, kako lažu narod, neke tehničke vlade - rekao je on i naglasio da nema tehničke vlade, nema tehničkog ministra, gradonačelnika već ima samo onih koje narod bira.

Vučević je pozvao građane da ne dozvole da ih neko prevari i da ih buni, jer i oni koji svaki dan pričaju o Kosovu i Metohiji, koji se kunu u ljubav prema Moskvi ili prema čemu god, sutra će ići zajedno pod kapom onih koji kažu da će uvesti sankcije Rusiji, da će se odreći Kosova prvog dana posle izbora, da će uništiti dalje srpsku vojsku.

Ponovio je da je pred građanima 17. decembra sa jedne strane lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a sa druge strane sve ostale liste kojima je gazda Dragan Đilas, čovek koji se obogatio enormno dok su svi siromašili, dok su propadali budžeti države, opština i gradova.

Đilas se, kako je kazao Vučević, bogatio iz dana u dan, dok je država gubila pola miliona radnih mesta, dok su uništavali vojsku, Albanci otimali Kosovo, udarao nas ko god je stigao, terali da klečimo i da se izvinjavamo.

- To je politika koju oni zastupaju, to je politika svih lista koje predvodi, upravlja i gazduje Dragan Đilas, a politika koju vodi Aleksandar Vučić kao predsednik države i nosilac naše liste je politika ponosne Srbije, Srbije koja gleda pravo, koja peva svoju himnu, koja voli svoje građane, koja čuva svoj narod ma gde živeo, koja se bori za naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji, koja pravi dobre odnose i sarađuje sa svima u regionu, koja čuva naše državne, nacionalne i narodne interese - rekao je Vučević.

Podsetio je da se Srbija tokom poslednjih godina izborila sa brojnim nedaćama, sa poplavama, migracijama, korona virusom, ratom u Ukrajini, sada ratom u Izraelu i Palestini i uspesno sprovela najteže ekonomske mere.

Vučićević je naglasio da je zahvaljujući presedniku i rukovodstvu sačuvana država, a Srbija se podigla na noge.

- Hodamo uzdignute glave napred, u pobede, u budućnost. I zato izbor je lak i jednostavan, 17. decembra samo je jedan izbor za Srbiju, za sve građane Srbije, za sav naš narod gde god da živi - broj jedan 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane - poručio je Vučević.

Bnus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike