Ministarstvo spoljnih poslova: Protestna nota Ambasadi Albanije povodom paljenja srpske zastave u Tirani (VIDEO)

22.11.2023

09:26

0

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije očekuje da će nadležne institucije Albanije učiniti sve što je u njihovoj moći da identifikuju i procesuiraju počinioce ovog gnusnog dela

Ministarstvo spoljnih poslova: Protestna nota Ambasadi Albanije povodom paljenja srpske zastave u Tirani (VIDEO)
Ministarstvo spoljnih poslova - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je uručilo protestnu notu Ambasadi Albanije u Beogradu, kojom najoštrije osuđuje neprihvatljiv čin paljenja državne zastave Srbije na centralnom gradskom trgu Skenderbeg u Tirani, objavljenom na snimku u medijskim portalima na internetu 20. novembra. 

 

 

- Smatramo da ovakvi događaji štete bilateralnim odnosima dve zemlje, koji su u proteklih nekoliko godina dostigli najvišu tačku tokom viševekovne zajedničke istorije - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, u tom duhu, očekuje da će nadležne institucije Albanije učiniti sve što je u njihovoj moći da identifikuju i procesuiraju počinioce ovog gnusnog dela, koji su jasno vidljivi na objavljenom snimku, kao i da će o tome diplomatskim putem u razumnom roku obavestiti i institucije Republike Srbije, kaže se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike