U štrajk Pošte umešan Dragan Šolak? Ponovo u pitanju lični interesi

16.11.2023

09:46

0

Da je štrajk u interesu Šolaka govori činjenica, da su zbog obustave rada poštara određeni klijenti Pošte bili prinuđeni da slanje paketa vrše preko upravo preko njegove firme

U štrajk Pošte umešan Dragan Šolak? Ponovo u pitanju lični interesi
Copyright Printscreen/YouTube/Dnevnik

U štrajk poštara umešan je zbog sopstvenih interesa i tajkun Dragan Šolak jer je njegova firma "D Ekspres" koja ima direktne interese da ruši JP "Pošte Srbije" jer obavlja uslužne delatnosti koji radi i ovo javno preduzeće, piše "Informer".

Naime, vlasnik firme "D Ekspres" je "Slovenia Broadband" iz Luksemburga i članica je Junajted Grupe. Takođe, predsednik Nadzornog odbora firme je Viktorija Boklag koja je ujedno i potpredsednica Junajted grupe. "D Ekspres" je direktna konkurencija Javnom preduzeću "Pošte" u slanju poštanskih usluga, a posebno u slanju paketa.

Foto: Printscreen
 

 

Foto: Printscreen
 

 

Foto: Printscreen
 

 

Samo u prošloj godini imali su prihod od toga u iznosu 25.000.000 evra. 

Da je štrajk u interesu Šolaka govori činjenica, da su zbog obustave rada poštara određeni klijenti Pošte bili prinuđeni da slanje paketa vrše preko upravo preko Šolakove firme. Sa ovom Šolakovom firmom, sarađuje i NIS, pa se tako na pumpama te kompanije nalaze paketomati od "D Ekspresa", a ne od JP Pošte.

Dakle, Šolak očigledno hoće i da preuzme poštanski biznis slanja pošiljki i posebno paketa od Pošte, a preko svoje firme "D Ekspres". Sada zbog štrajka poštara, neke firme prešle su, kako prenosi Informer, da posluju preko "D Express" ne znajući da je ona u vlasništvu Šolaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike