Zelenović u ime Đilasove tajkunske koalicije poručuje: Hoćemo nasilje i paljenje Narodne skupštine!

14.11.2023

21:27

1

Ko zna, možda nam se i posreći da opet Srbe nakon paljevine isporučujemo Hagu

Zelenović u ime Đilasove tajkunske koalicije poručuje: Hoćemo nasilje i paljenje Narodne skupštine!
Zelenović - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je za tajkunski list Danas, govoreći o predstojećim izborima, da "ovoga puta neće izostati šesti oktobar“.

Na taj način je Zelenović, u ime tajkunske koalicije okupljene oko lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, poručio da ova lista, koja se, ironije li, zove "Srbija protiv nasilja“, hoće upravo nasilje, paljenje Skupštine i sve što se dešavalo 5. oktobra 2000. godine.

Ko zna, možda nam se i posreći da opet Srbe nakon paljevine isporučujemo Hagu, ono je što zapravo Zelenović misli kada govori o 6. oktobru.

Printscreen
 

Podsetimo, za vreme demonstracija 5. oktobra 2000. godine zapaljena je i ruinirana Narodna skupština. Iz desnog krila skupštine vijorio se gust, crni dim, a gotovo sva stakla na zgradi su polupana.

Demonstranti su demolirali nekoliko policijskih vozila u Kosovskoj ulici iza jugoslovenkog parlamenta. Tokom sukoba policije i demonstranata čula se i pucnjava iz vatrenog oružja. Odneto je oko 90 slika, od kojih je 35 vraćeno tokom narednih nekoliko godina, a apelovano je da se vrate i preostalih 55 slika.

Upravo te scene nasilja i haosa opozicija priziva na ulicama, ali srećom, građani 17. decembra imaju izbor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike