Vučević kao gradonačelnik Novog Sada izgradio kosmopolitski grad: I kao ministar dobija priznanje najviših muslimanskih velikodostojnika

06.11.2023

08:49

0

U vreme kada je Miloš Vučević bio na čelu grada pokazana je stalna briga i poštovanje za sve nacionalne i verske zajednice u Novom Sadu

Vučević kao gradonačelnik Novog Sada izgradio kosmopolitski grad: I kao ministar dobija priznanje najviših muslimanskih velikodostojnika
Miloš Vučević od Novog Sada napravio kosmopolitski grad - Copyright Foto: Dnevnik.rs

Grad Novi Sad je u prethodnim godinama pokazao da je dom svih njegovih građana.

Ekonomski pokazatelji najbolje oslikavaju visok kvalitet života.

Isto tako i velika migracija u sam grad je takođe nešto što ukazuje da je Novi Sad postao jedna od najpoželjnijih destinacija za život ne samo u Srbiji nego i celom regionu, navodi istoričar Boris Stojkovski u svom autorskom tekstu za Dnevnik.

Bolji život za novosadske muslimane

Van svake sumnje ključni čovek koji je bio korifej i pokretačka snaga ovog razvoja je donedavni gradonačelnik, a sada potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

U vreme kada je Miloš Vučević bio na čelu grada pokazana je stalna briga i poštovanje za sve nacionalne i verske zajednice u Novom Sadu.

Velikodostojnici islamske zajednice su neretko isticali upravo Vučevića kao ključnu osobu koja je svojim domaćinskim vođenjem grada omogućila bolji život novosadskim muslimanima. 

Foto: Dnevnik.rs/Privatna arhiva
 

 

Vrhunac ovakve višegodišnje politike videli smo 20. oktobra tekuće 2023. godine. Tada je i zvanično dobijena dozvola za izgradnju Kulturno-duhovnog centra i potpisan je i ugovor sa Gradom Novim Sadom. Nosilac ovog kulturno-duhovnog centra je Muftijstvo vojvođansko Islamske zajednice Srbije koje na ovaj način dobija važno središte koje će se nalaziti kod Kaćke petlje i to na prostoru od oko 3000 kvadratnih metara. 

Zahvalnost i poštovanje muftije za Vučevića 

Muftija srbijanski i vojvođanski mr Muhamed ef. Ziljkić je saopštavajući ovu radosnu vest izrazio posebnu zahvalnost upravo gradu Novom Sadu i potpredsedniku Vlade Milošu Vučeviću i njegovim saradnicima koji, kako je muftija istakao, imali razumevanja za potrebe novosadskih muslimana i izašli im u susret.

Muftija Ziljkić je u mnogo navrata i ranije iskazivao svoje duboko poštovanje i zahvalnost Milošu Vučeviću kao gradonačelniku Novog Sada i nazivao ga neretko prijateljem i najdražim gostom.

I otkad je ministar odbrane Vučević dobija priznanje najviših muslimanskih velikodostojnika. Višegodišnje organizovanje bajramskih sofri, uvek podržanih od strane Grada Novog Sada, je dodatan pokazatelj koliko se činilo i čini za integraciju muslimana bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

Posle punih 13 godina novosadski muslimani, ali i svi oni koje zanima islamska civilizacija i kultura, dobiće tako jedinstven prostor na kome će se održavati tribine, različiti kulturni i edukativni programi i koji će, nadasve, služiti kao mesto sabranja samih muslimana, ali i svih ljudi.

Zbog svega rečenog vanredno je važno da cela zemlja nastavi u ovom pravcu i u narednom periodu. Kontinuitet je jedina sigurna garancija napretka i boljeg života svih građana Novog Sada, Vojvodine i cele Srbije.

Printscreen/Youtube/KCNS
 

Bonus video:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike