Rusija izdala zvanično saopštenje: Hag uskratio srpskom generalu pravo na lečenje

19.12.2020

11:23 >> 11:42

0

Autor: M. I.

Priroda njegove bolesti je takva da to ide gore - dole, rekao je Darko Mladić

Rusija izdala zvanično saopštenje: Hag uskratio srpskom generalu pravo na lečenje
ratko mladic hag - Copyright Profimedia

Sin generala Ratka Mladića, Darko kaže da njegov otac u pritvorskoj jedini Haškog tribunala ne može da ostvari pravo na lečenje, te da se nekoliko puta dogodilo da bez intervencije porodice i advokata ne bi preživeo.

Mladić podseća da ovo nije prvi put da Rusi u Svetu bezbednosti govore o nebrirzi o stanju Ratka Mladića, ali je prvi put da izdaju zvanično saopštenje tim povodom.

Pročitajte još:

– Stav Rusije je poznat, izneli su ono što je očigledno da se Ratku Mladiću uskraćuje pravo na lečenje, pravo da ga posete njegovi lekari, koje ima po Pravilniku. Jedno je poseta, a drugo je pregled. On ima pravo da ga lekari pregledaju, a ne samo posete. Lekarima je kada su došli rečeno da mogu da unesu samo stetoskom – naveo je Darko za Pink televiziju.

On je podsetio da njegov otac ima izuzetno složene bolesti, i da bez borbe porodice i pravnog tima u nekoliko navrata ne bi dočekao dan, te da je čudo je da je uopšte preživeo.

– Stalno se susrećemo sa istom situacijom. Oni negiraju probleme, pa mi dižemo uzbunu u javnosti i kada sve prođe, oni to što naši lekari preporučuju da se primeni promene kao da su oni to uradili – naveo i Darko Mladić.

Kako kaže, trenutno stanje negovog oca je nepromenjeno.

– Priroda njegove bolesti je takva da to ide gore – dole, trenutno ima problema sa pritiskom, a hemoglobin mu se konačno popravio – dodao je Mladić i napomenuo da je porodici tek posle godinu dana saopšteno da je imao krvarenja.

Pročitajte još:

Advokat Ratka Mladića Branko Lukić kaže da su i ranije ukazivali na različit pristup ljudima koji se nalaze u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala zavisno od toga koje su nacionalnosti.

– Vremenom je postalo bespredmetno ukazivati na to jer nije bilo argumenata da se dokaže suprotno. Naše ljude su puštali samo kada im umre otac ili majka. Argumenti tamo nisu ni potrebni. Presude se pišu tako što se biraju dokazi, ne mora sve da se objasni i analizira. Izvadi se samo oni što odgovra – dodao je Lukić.

Prema njegovim rečima, borba za život Ratka Mladića je kontinuirana, ali problem je što ne može sve ni da se iznese u javnost, ograničavaju nas time jer su podaci o nečijem zdravlju tajna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike