Potpuno ludilo mozga: Junajted Media iz protesta neće emitovati politički marketing - razlog je bizaran

02.11.2023

11:10

0

Odluka da ne emituju politički marketing, kako kažu, predstavlja vid protesta

Potpuno ludilo mozga: Junajted Media iz protesta neće emitovati politički marketing - razlog je bizaran
Dragan Šolak - Copyright Printscreen/YouTube

Junjated Media grupacija donela je odluku da svi mediji u njihovom sastavu tokom predstojeće predizborne kampanje u Republici Srbiji ne objavljuju nikakvo političko oglašavanje.

Kako su naveli u svom saopštenju: "Junited Media će izveštavati kao i do sada, profesionalno i uz poštovanje najviših novinarskih standarda. Ostaće posvećeni prezentaciji različitih mišljenja, kulturi dijaloga i prilici da svaka strana koja učestvuje na izborima iznese svoj program i stav", napisali su. 

Odluka da ne emituju politički marketing, kako kažu, predstavlja vid protesta United Media, zbog opšteg stanja na medijskoj sceni Republike Srbije i "ugroženosti" njihovih novinara i urednika koji su svakodnevno "meta napada" funkcionera vladajuće koalicije i "prorežimskih" medija.

"Mediji u okviru United Media grupe ne žele da prikazuju predizborno oglašavanje predstavnika vladajućih opcija u Republici Srbiji. Kako bi izbegli potencijalne optužbe za diskriminaciju u predizbornom programu nećemo emitovati politički marketing ni jedne političke opcije", napisali su. 

Izmislili su i da su napadani fizički i verbalno, hapšeni ili im je prećeno hapšenjem, pa su čak sebe uporedili sa novinarima Šarli Ebdoa! 

Svi mediji u okviru porodice Junited Media, kako navode, insistiraju na nezavisnom, profesionalnom i tačnom izveštavanju, u skladu sa najboljim međunarodnim standardima, ali istina je nešto drugačija. 

Pa da pogledamo par primera. 

Podržavali pretnje upućene Vučiću! 

 

Printscreen/ Al Jazeera Balkans
 

 

Ovo saopštenje United Media grupacije predstavlja u potpunosti ludilo mozga, a neki od sledećih primera pokazuju zašto:

Nakon stravičnih pretnji ubistvom upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koje smo imali priliku da vidimo na takozvanom protestu "protiv nasilja", a koje su konstantno prenosili gorenavedeni mediji, oni su to ismevali na najprizemniji mogući način.

Jedna od pretnji jeste i lutka koja je obešena na vešala, a koja je predstavljala srpskog predsednika. Pojavljivale su se razne priče na tajkunskim medijima i izjave rušilačke opozicije, od toga da je lutka podmetnuta, pa sve do toga da ova pretnja ubistvom nije krivično delo.

Nakon što je „nosač“ Boško Savković priznao krivično delo, tajkunski mediji na čelu sa urednikom niskotiražnog tajkunskog tabloida Danas Dragoljubom Petrovićem, sprdali su se sa pomenutim pretnjama.

Printscreen/Youtube/Balkaninfo
 

 

Isti scenario kao u slučaju ubijenog srpskog premijera Zorana Đinđića, tako su i tada menjali teze, zabavljali se jer nekom prete omčom oko vrata.

Posle nekoliko godina najprljavije kampanje i najstrašnijih laži o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom bratu, novinarka Jelena Zorić priznala da je lažna vest da je Andrej Vučić imao nešto sa Jovanjicom. 

Ona je tri godine kasnije rekla da je tvrdnja da je Andrej Vučić izmišljena i da je to čista laž! 

Dakle, vi ste, gospodo, godinama svesno lagali! Godinama ste plasirali monstruoznu laž! Strašne i odvratne laži koje su demantovane. 

Godinama vodite prljavu kampanju, godinama vređate državni vrh, iznosite brutalne laži o Aleksandru Vučiću, njegovoj porodici, njegovim saradnicima. Podržavate ljude koji bi da zatvore u šaht brata i sina Aleksandra Vučića, podržavate ljude koji ispred Skupštine, ali i u njoj prave haos i nasrću na predsednika... 

Da li će se neko sada izviniti predsedniku ili njegovom bratu? Hoće li se neko izviniti svima nama? 

Ko je ugrožen, pitamo vas? 

Nastavite sa brutalnim lažima i svojim stavovima koji štete Srbiji, a vladajuća stranka će nastaviti sa rezultatima! 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike