Izborna lista "Srbija ne sme da stane": Juče do 22 sata podržalo je 83.427 građana

02.11.2023

07:15

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je juče parlamentarne izbore za 17. decembar, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić lokalne izbore u 65 gradova i opština

Izborna lista "Srbija ne sme da stane": Juče do 22 sata podržalo je 83.427 građana
Podrška izbornoj listi "Srbija ne sme da stane" - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Građani su sinoć nastavili da daju potpise za podršku izbornoj listi "Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane", a do 22.00 sata to je učinilo 83.427 građana, rečeno je ta Tanjug u Srpskoj naprednoj stranci.

Naprednjaci su počeli u sredu prikupljanje potpisa podrške za predaju izbornih lista na vanrednim parlamentarnim i lokalnim izborima, a građani su u Beogradu i širom Srbije čekali u redovima da bi dali potpis. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član SNS podržao je sinoć listu u opštinskom odboru na Savskom vencu.

Tokom popodneva potpise za podršku liste su dali i predsednik naprednjaka Miloš Vučević, poverenica za Beograd Ana Brnabić, kao i drugi stranački funkcioneri.

Za podnošenje izborne liste potrebno je da se prikupi najmanje 10.000 overenih potpisa građana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je juče parlamentarne izbore za 17. decembar, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić lokalne izbore u 65 gradova i opština.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike