Vučić: Srbija zna svoje obaveze i ispunjava ih, ali ne protivno Ustavu

31.10.2023

14:46

0

Srbija je posvećena očuvanju mira i stabilnosti

Vučić: Srbija zna svoje obaveze i ispunjava ih, ali ne protivno Ustavu
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija posvećena očuvanju mira i stabilnosti, zna svoje obaveze i ispunjava ih u skladu sa dogovorenim, ali je jasno šta ne može da učini, jer je to protivno Ustavu Republike.

"Ponoviću sve ono što sam rekao i u Briselu, posle poslednjeg sastanka sa evropskim liderima, (Šarlom) Mišelom, (Žozepom) Boreljom, (Miroslavom) Lajčakom i sa liderima tri najveće zemlje, (Olafom) Šolcom, (Emanuelom) Makronom i (Đorđordom) Meloni.

Za Srbiju je jasno šta ne može da učini protivno Ustavu Republike Srbije i o tome smo upoznali sve naše partnere ne jedanput, već mnogo puta i to je pozicija Srbije", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

 

Dodao je da je sa von der Leyen razgovarao o političkoj situaciji u regionu i da je predsednici Evropske komisije rekao šta misli i ponovio stavove Srbije.

"Ta pozicija Srbije ostaje i mi znamo šta je Srbija prihvatila, a o čemu smo govorili, raspravljali i donosili zaključke u Narodnoj skupštini. U skladu s tim odgovorno i ozbiljno ćemo se ponašati u ispunjavanju sopstvenih obaveza, očekujući da neki drugi ispune svoje obaveze koje je trebalo da ispune još pre više od 11 godina", zaključio je Vučić.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike