Vučić dočekao Fon der Lajenovu na aerodromu "Nikola Tesla": Posle više od sat završeni sastanci (FOTO)

31.10.2023

13:01 >> 14:30

0

Autor: 24sedam

Vučić i Fon der Lajenova imaće najpre tet-a-tet razgovor u Palati Srbija

Vučić dočekao Fon der Lajenovu na aerodromu "Nikola Tesla": Posle više od sat završeni sastanci  (FOTO)
Copyright TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen. 

Njih dvoje su tet-a -tet sastanak i sastanak sa članovima dveju delegacija završili nešto posle 14 sati.

Vučić je prethodno Fon der Lajen dočekao na aerodromu "Nikola Tesla".

- Dobro došla, Ursula fon der Lajen. Očekuju nas celodnevni razgovori u kojima ću iskazati svaku vrstu zahvalnosti EU na pomoći i podršci koju nam je pružila, u nadi da će Srbija imati snage da ispuni svoje pristupne obaveze i postane deo porodice evropskih naroda - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

Fon der Lajen će se zatim sastati i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić. Vučić je na instagramu naveo da ga sa Fon der Lajen očekuju celodnevni razgovori u kojima će iskazati svaku vrstu zahvalnosti EU na pomoći i podršci koju je pružila, "u nadi da će Srbija imati snage da ispuni svoje pristupne obaveze i postane deo porodice evropskih naroda".

Fon der Lajen je u Beograd došla iz Podgorice gde je ranije danas sastala sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem. Ona je četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu započela u nedelju u Skoplju kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Juče je boravila u Prištini, gde je na konferenciji za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani rekla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro i da se uspesi mogu postići samo ako Beograd i Priština normalizuju odnose.

Fon der Lajen se u Skoplju, sastala sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim, gde je ponovila da EU planira da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ostvare reforme neophodne za integraciju u evropski blok investicijom od šest milijardi evra. Predsednica EK posetiće sutra Bosnu i Hercegovinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike