Novi ambasadori Srbije: Miroljub Petrović u Izraelu, a Vladimir Jovičić u Kazahstanu

26.10.2023

10:48

0

Diplomatsko-konzularna mreža Srbije ojačana dvojicom iskusnih diplomata

Novi ambasadori Srbije: Miroljub Petrović u Izraelu, a Vladimir Jovičić u Kazahstanu
Novi ambasadori Srbije - Copyright Twitter_SRBinIsrael

Miroljub Petrović novi je ambasador Srbije u Izraelu, a Vladimir Jovičić u Kazahstanu, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić,navodeći da je diplomatsko-konzularna mreža Srbije ojačana dvojicom izuzetno kvalitetnih ambasadora, iskusnih diplomata koji duže od dve decenije obavljaju odgovorne poslove u ministarstvu i našim predstavništvima u inostranstvu.

Petrović je dobijanjem agremana vlade Države Izrael i Ukazom predsednika Aleksandra Vučića postavljen za ambasadora u Izraelu, a u Ministarstvu spoljnih poslova radi od 1999. godine po okončanju Mornaričke vojne akademije i angažmana u vojsci.

 

 

Petrović je službovao u ambasadama Srbije u Budimpešti, Varšavi i Adis Abebi, a od 2014. do 2020. godine bio je ambasador Republike Srbije u Australiji. Govori engleski i ruski jezik.

Petrović je danas u predsedničkoj palati u Jerusalimu uručio akreditivna pisma predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Izraela i time zvanično stupio na dužnost ambasadora.

Nakon dobijanja agremana, koji je dao predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev, i Ukazom predsednika Aleksandara Vučića, ambasador Srbije u Kazahstanu biće Vladimir Jovičić.

On je u Ministarstvu spoljnih poslova od 2001. godine, a tokom tog perioda bio je angažovan u Međunarodno-pravnom odeljenju, Odeljenju za Severnu i Južnu Ameriku, pri čemu u Astanu odlazi sa mesta načelnika Odeljenja za Rusiju i Evroaziju.

Jovičić duži niz godina bavio pitanjem Kosova i Metohije, kroz angažman u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i Timu za tehničke razgovore sa Prištinom.

Službovao je u ambasadama u Skoplju i Vašingtonu. Govori ruski i engleski jezik, saopštilo je resorno ministarstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike