Zakazana sednica Skupštine Srbije, na dnevnom redu budžet, medijski zakoni, obrazovanje

22.10.2023

16:02

0

Autor: I.K.

Sednica će biti održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine

Zakazana sednica Skupštine Srbije, na dnevnom redu budžet, medijski zakoni, obrazovanje
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je za sutra prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja parlamenta. Na dnevnom redu je 60 tačaka, među kojima su Predlog budžeta za sledeću godinu i medijski zakoni.

Sednica će biti održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine.

Kako je saopšteno iz parlamenta, za ovu sednicu, koja će početi u 9.30 sati, Orlić je kao prvu tačku dnevnog reda predložio Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2024. godinu, sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2024. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2024. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje  vojnih osiguranika za 2024. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu, koji je podnela Vlada. Na dnevnom redu su i sledeći Predlozi zakona koje je podnela Vlada Srbije: Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnom premeru i katastru, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, Predlog zakona o posebnim postupcima radi realizacije međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027, Predlog zakona o dopuni Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom fakturisanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu, Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima, Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, Predlog zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, Predlog zakona o izmenama Zakona o porezu na dohodak građana, Predlog zakona o izmenama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmeni Zakona o porezima na imovinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o Ustavnom sudu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, Predlog zakona o završnom računu budžeta Republike Srbije za 2022. godinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o udžbenicima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Poslanici će, između ostalog, raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o borbi protiv nedozvoljene trgovine kulturnim dobrima, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske...

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike