Povodom napada na Srbina uhapšena trojica osumnjičenih: Jedan od napadača već na poternici

17.08.2021

14:55 >> 15:28

0

U Severnoj Mitrovici u ulici Kneza Miloša u ranim jutarnjim časovima, tri mladića fizički su nasrnula na M.D. (21) srpske nacionalnosti

Povodom napada na Srbina uhapšena trojica osumnjičenih: Jedan od napadača već na poternici
Copyright Profimedia

Povodom napada na Srbina u Severnoj Mitrovici, koga su pretukla tri napadača, oglasila se policija.

Kako je saopšteno, u Severnoj Mitrovici u ulici Kneza Miloša u ranim jutarnjim časovima, tri mladića fizički su nasrnula na M.D. (21) srpske nacionalnosti.

pročitajte još

-Policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici prijavljeno je 17. avgusta u 1.10 časova, da su tri, u tom trenutku NN osobe napale kosovskog Srbina i nanela mu povrede na ruci i oku, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je M.D. prebačen u KBC Kosovska Mitrovica, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede i da je “zadržan na odeljenju hirurgije, radi dalje opservacije”.

U sklopu istrage, policajci Istražne jedinice Mitrovica-Sever priveli su tri osobe i preduzimaju se sve neophodne mere i radnje na daljem otkrivanju i indentifikovanju počinilaca ovog krivičnog dela, kao i daljeg procesuiranja predmeta tužilastvu.

-Jedna od privedenih osoba je kosovski Albanac E.A. (rođen 1984. godine) koji se nalazi na poternici zbog izdržavanja kazne zatvora, navodi se u saopštenju i dodaje da je dalja istraga u toku.

Posebno zabrinjava što je jedan od napadača pripadnik KBS

Činjenica da je jedan od napadača na D.M, mladića srpske nacionalnosti, pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga posebno zabrinjava, naglašava se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da su D.M. (20) sinoć oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala napala trojica Albanaca bez ikakvog povoda i da je on sa povredama glave primljen u КBC u Кosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć i da se nalazi se na opservaciji.

-I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Кosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM najoštirije osuđuje ovaj napad i zahteva da “međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Кosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima na Кosmetu”.

Iz Kancelarije podsećaju da je početkom ovog meseca još jednog srpskog mladića pretukla grupa Albanaca, kao i da su prethodnog meseca fizički napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike