Hladan pozdrav sa Ramom! Brnabić: Ne mogu srdačnije da se pozdravim sa nekim ko traži sankcije

16.10.2023

17:22

0

Novinari u Tirani su primetili da je Brnabić imala hladan i protokolaran pozdrav sa Ramom

Hladan pozdrav sa Ramom! Brnabić: Ne mogu srdačnije da se pozdravim sa nekim ko traži sankcije
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas u Tirani gde se održava Samit Berlinskog procesa, da ne zna zašto je albanski premijer Edi Rama tražio da se uvedu sankcije Srbiji, ocenjujući da to nije u skladu sa dobrosusedkim odnosima, niti sa onim što se radi u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Novinari u Tirani su primetili da je Brnabić imala hladan i protokolaran pozdrav sa Ramom, a Brnabić je odgovorila da se tako oseća i da ne može srdačnije da se pozdravi sa čovekom koji je, kako je rekla, pozvao da se uvedu sankcije Srbiji.

- Nadam se da ćemo i danas tokom dana razgovarati još o tome, a razgovarali smo malo da ćemo to razjasniti. Sa Albanijom želimo najbolje moguće odnose kao i sa svima u reigonu. Nikad niste samo političar, nekad ste i čovek. I tako se osećam. Nije mi drago, ne znam zašto je to uradio, nema baš nikakvog smisla, nije u skladu sa dobrosusedskim odnosima ni u skladu sa onim šsto radimo u okviru inicijative Otvoreni Balkan - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da Srbija nije uradila ništa  da bilo ko poziva i traži da se uvedu sankcije.

- Nije mi jasan taj njegov gest, tako se osećam, ne mogu drugačije. Ne treba da se uzima lično. Ja sam tu, mi smo ragzovarali razgovaraćemo dalje.  Uvek sam otvorena za najbolje moguće odnose sa albasnim institucijama i da nastavimo da implementiramo projekte koje smo krenuli da implemetiramo - poručila je Brnabić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike