Važna poseta u teškim trenucima: Predsednik Vučić o odlasku u Kinu, najavio i potpisivanje važnih sporazuma!

15.10.2023

20:01

0

Najavio je i važne susrete, ali i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom i bilateralne susrete sa predsednikom Si Đinpingom i sa Van Hu Ningom

Važna poseta u teškim trenucima: Predsednik Vučić o odlasku u Kinu, najavio i potpisivanje važnih sporazuma!
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je poseta Kini veoma važna i da dolazi u ne baš lakim trenucima.

Najavio je i važne susrete, ali i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom i bilateralne susrete sa predsednikom Si Đinpingom i sa Van Hu Ningom.

- Potpisaćemo dokumente o sveukupnoj saradnji, o slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke. To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma, od čuvenog smajlija koji povezuje Zapadnobački i Severnobanatski okrug, do Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. To su sve veoma važne stvari za nas i pokušaćemo da dovedemo što više investitora iz Kine jer u prethodnom periodu smo malo uspeli da promenimo tu strukturu da veći broj investitora dolazi iz Azije nego ranije... I dalje je Evropa dominantna, ali ne u onoj meri u kojoj je to slučaj bio ranije. Za nas je od izuzetnog značaja da pronađemo ivnestitore na svim stranama sveta - najavio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije ukazao je i na hajku koja se na dnevnom nivou vodi protiv njega i ljudi iz vlasti.

- Svako od njih misli da je mnogo pametniji i čudom se čudi što ga narod neće. Da bi našli pravi razlog zašto je to tako, pa ne mogu da kažu da nisu dovoljno pametni i marljivi. "Pravi razlog" je uvek u medijima, u diktaturi, strahovladi i svemu drugom, a što je uvek izgovor i što je uvek put u pravljenje problema i nekakvih protesta posle izbora, kao što su to svaki put radili. Nikada nisu čestito čestitali nekom pobedu na izborima. Nikada! Sumnjam da će se to i ovog puta dogoditi, ali prvo da vidimo rezultate izbora... Oni su, čini mi se, po sopstvenom istraživanju, u velikoj prednosti, ova njihova agencija "stata" je to rekla... Ja im čestitam na tome, a mi ćemo da probamo da se borimo  - kazao je Vučić za Novosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike