Vučić o opoziciji: Ni metar puta nisu izgradili oni koji su to obećavali - ni Đilas ni Aleksić, već su krali pare!

14.10.2023

10:38

0

Autor: 24sedam

Morate da imate zdravu ekonomiju da to možete da finansirate, ja sam srećan što smo to uspeli da uradimo - rekao je predsednik

Vučić o opoziciji: Ni metar puta nisu izgradili oni koji su to obećavali - ni Đilas ni Aleksić, već su krali pare!
Copyright Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić je danas prilikom otvaranja auto-puta Ruma-Šabac istakao da ni metar puta nisu izgradili oni koji su to obećavali, odgovarajući na pitanje o izjavama Nebojše Zelenovića.

- Slušao sam ih ja mnogo, neko je pustio i kako su vodili razgovore 2016. sa ambasadorom Peningtonom, kako su obećavali da će da grade, naravno nisu ni metar izgradili, ni metar puta platili. Morate da imate zdravu ekonomiju da to možete da finansirate, ja sam srećan što smo to uspeli da uradimo - rekao je predsednik.

- To više nije pitanje samo novca, već problema sa eskproprijacijom. Ponegde pogreše veštaci, poreska uprava i kažu cenu manju od realne, a imate ljude koji prijave poreze na imovinu vrednosti 4.000 evra, pa danas kažu da vredi 200.000 evra. I to tako ide. Da ne pričam da ne možete da napravite kamenolom, jer svi hoće da imaju auto-put, ali niko neće da kamenolom bude u njihovoj okolini. Bezbroj problema sa kojima se suočavate. Zato ovo i jeste neka vrsta podviga i presećan sam zbog toga - istakao je Vučić.

Predsednik je rekao i da N1 pokušava da pokvari i ono čemu se svi u Srbiji raduju.

- Nikakav autoput nisu izgradili, nijedan seoski put nije izgrađen. Za vreme mog mandata izrađeno je 500 kilometara autoputa! Sve je kasnilo, bila je i korona. Da li sam srećan što kasne? Sve kasni, vi ste vodili kampanju protiv Beograda na vodi, kada ovi što podržavaju kriminalce i tajkune dođu na vlast. Obezbeđujemo novac, i kao građanini Srbije smo ponosni na to. Vas boli što govorim istinu! Ni Đilas ni Aleksić nisu izgradili ovaj autoput, već su krali pare. Jedan u Beogradu, jedan u Trsteniku. Ja sam kriv za svaki dan kašnjenja, a vi napišite da je Vučić kriv što je izgradio nešto 8 meseci ranije, a oni nisu 80 godina prstom mrdnuli! - rekao je predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike