Potresna ispovest rođake otetog Srbina: Kurtijevom teroru nema kraja, Zoranu ne daju ni da dobije naše lekove

12.10.2023

11:09

0

Albanci na prevaru Zorana pozvali da izađe iz kuće, jer su se predstavili kao majstori iz elektrodistribucije

Potresna ispovest rođake otetog Srbina: Kurtijevom teroru nema kraja, Zoranu ne daju  ni da dobije naše lekove
Tzv. kosovski policajac - Copyright Tanjug/AP/Dejan Simićević

 

Rođaka Zorana Kostića, koga je takozvana 'kosovska policija' Aljbina Kurtija uhapsila 20. septembra i od tada ga drže u pritvoru zbog navodnih ratnih zločina rekla je da Kostiću nisu hteli da daju lekove koji se proizvode na teritoriji centralne Srbije, pa da su zbog toga čak morali da mu kupe strane lekove. 

- Još ne znamo ni za šta ga terete! Danas idemo u posetu, pa se nadamo da ćemo imati prilike da saznamo nešto više.- navodi Zoranova rođaka i tvrdi da je Kostić bukvalno otet iz porodične kuće u Prilužju, odakle je ekspresno odveden u Prištinu. Rođaka, koja je nsistirala na anonimnosti,  u razgovoru za Informer je rekla da Kostićeva porodica ne gubi nadu, uprkos tome što Zoranovo mučenje traje skoro 20 dana.

- Zoran ima svakodnevnu terapiju koju mora da dobije, ali u Prištini ne žele da mu daju srpske lekove! Na kraju smo morali da kupimo neke lekove iz uvoza - ogorčena je Kostićeva rođaka, koja dodaje da su Albanci na prevaru Zorana pozvali da izađe iz kuće jer su se predstavili kao majstori iz elektrodistribucije, a u kući nije bilo struje

Kako su Albanci na prevaru oteli Srbina

- Zoran u životu nije počinio nikakvo krivično delo, niti zločin! On je otet, kidnapovan! Čovek je imao dva infarkta. Strašno. - objasnila je razmere Kurtijevog iživljavanja ova zabrinuta rođaka rekavši da su Zoranu odneli jaknu, ali Albanci nisu hteli da je prime jer je zelena i podseća ih na srpsku vojnu uniformu .

Ilija Elezović, težak onkološki bolesnik, uhapšen je istog dana kada i Zoran, ali ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici, a nešto kasnije u Zvečanu, i uhapšen je i bivši policajac, Dragan Milović.

Kostićeva rođaka se dotakla i Elezovića i rekla da je, prema nezvaničnim informacijama, čovek gotovo na samrti. 

- Daju mu infuzije samo protiv bolova, ali tako da mu ne stave bronilu, nego ga bodu svaki put kad treba da primi terapiju. Njegovi su hteli da dođu kod njega, ali on im je rekao da uopšte ne dolaze, i da će samo da se potrudi da preživi do izlaska - kaže  potresena Kostićeva rođaka.. 

Nema kraja Kurtijevom teroru

Takozvani specijalci Kurtijeve 'policije' ni juče nisu prestali sa hapšenjem Srba, pa je tako u Leposaviću priveden M. M. (34), i to zbog objave na Fejsbuku!?! Supruga uhapšenog Srbina rekla je da su 'kosovski specijalci' pretresli njihovu porodičnu kuću, zbog čega je morala da skloni petoro dece na sigurno mesto.

Samo dan ranije na administrativnom prelazu Merdare uhapšen je Tomica B. iz Prilužja zbog navodnih ratnih zločina, ali je juče pušten iz pritvora.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike