Dačić bez dlake na jeziku u Tirani: Samo politički slepi ne žele da vide uzrok svih problema na KiM

06.10.2023

17:04

0

Srbija svih ovih godina upozorava na nepoštovanje Briselskog sporazuma

Dačić bez dlake na jeziku u Tirani: Samo politički slepi ne žele da vide uzrok svih problema na KiM
Ivica Dačić - Copyright TANJUG/ Rade Prelic

Posle sastanka ministara spoljnih poslova zapadnobalkanske šestorke i više članica EU u okviru Berlinskog procesa u Tirani, Ivica Dačić je za Kosovo onlajn rekao da bi „svima trebalo da bude jasno da je ispunjavanje onoga što je dogovoreno (u dijalogu) glavni pravac aktivnosti“.

- Samo politički slepi ili politički zlonamerni ljudi ne žele da vide gde se nalaze problemi i ne žele da izvrše pritisak. Oni sada, povodom događanja u Banjskoj (24. septembra), misle da je došao trenutak da Srbiji treba da zapečate sudbinu - kazao je Dačić.

Naveo je da će Srbija „trpeti velike pritiske zbog svega toga“, ali da će se „boriti za to da jasno ukaže šta je dalji pravac normalizacije stanja“.

- Upravo je Srbija ta koja svih ovih godina upozorava da nepoštovanje Briselskog sporazuma dovodi do eskalacije problema, do sukoba na Kosovu i Metohiji i da je to glavni uzrok svih problema. Briselski sporazum podrazumeva Srbe u policiji, podrazumeva da albanske snage ne mogu da dolaze na sever, i formiranje Zajednice srpskih opština. Podrazumeva Srbe u pravosuđu, sudovima i tužilaštvima - naglasio je srpski ministar spoljnih poslova.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike