Gradonačelnik Đurić uručio nagrade istaknutim policajcima iz policijske uprave Novi Sad: Priznanje za hrabrost i požrtvovanost!

06.10.2023

14:25

0

Investicionim planom za 2024. godinu Grad ima u planu rekonstrukciju šalter sale MUP-a na Bulevaru oslobođenja broj 143 u Novom Sadu

Gradonačelnik Đurić uručio nagrade istaknutim policajcima iz policijske uprave Novi Sad: Priznanje za hrabrost i požrtvovanost!
Copyright Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Milan Đurić uručio je nagrade Grada Novog Sada policijskim službenicima Policijske uprave Novi Sad koji su pokazali najviše hrabrosti, humanosti i požrtvovanosti u obavljanju svojih poslova i zadataka.

Upućujući čestitke nagrađenima, gradonačelnik im se u ime svih Novosađana zahvalio na iskazanom profesionalizmu i zalaganju.

- Ni jedan grad ne može da bude prosperitetan ukoliko nije bezbedan. Jedan od osnovnih preduslova da Novi Sad nastavi da raste i da se razvija jeste osiguranje sigurnosti Novosađana i njihove imovine. U uslovima ugrožene bezbednosti i izazova današnjice u gradu koji raste, samo kroz odnos izgrađenog poštovanja i poverenja između Grada Novog Sada i Policijske uprave možemo zajedno održati visok nivo sigurnosti na novosadskim ulicama  i, što je još važnije, delovati ohrabrujuće i preventivno. Pomoću pozitivnih primera hrabrosti i požrtvovanosti policajaca koje danas nagrađujemo, plava uniforma se osnažuje i kao stub poverenja u školama za decu, a građanima poručuje da su policajci savesno, predano i odgovorno uvek tu za njih. Čestitam vam i u ime svih Novosađana vam se zahvaljujem, jer ste izložili opasnosti svoje živote da biste spasili tuđe i tako ste, pored službene dužnosti, pokazali i ljudske osobine koje bi svima trebalo da služe za primer. Grad Novi Sad će uvek biti tu, da konkretno nagradi vaš trud i zalaganje – izjavio je gradonačelnik Đurić.

Foto: Grad Novi Sad
 

Deset nagrađenih policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu - Zoran Alan, Momčilo Sovilj, Vladimir Isakov, Veljko Plećaš, Dejan Nikolić, Bojan Mijalčić, Slobodan Pajić, Momčilo Vujić, Siniša Nikolić, Marko Ćulibrk zaslužni su za brzo i efikasno rasvetljavanje osumnjičenih za dvostruko teško ubistvo u Futogu;  istakli su se efikasnim i požrtvovanim radom na obezbeđenju „Egzit“ festivala; ostvarili su izuzetne rezultate u oblasti bezbednosti saobraćaja, otkrivanja i sankcionisanja saobraćajnih prekršaja na području Grada.

U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio Bojan Mijalčić, policijski službenik Odeljenja saobraćajne policije ističući da je njemu i njegovim kolegama ovo priznanje podstrek i dodatna motivacija da odgovore svim izazovima vremena u kojem živimo, u službi koja sebe doživljava kao istinski servis svih građana.

Nagrada, u iznosu od 40 hiljada dinara po nagrađenom policajcu dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada.

Pored toga, Grad Novi Sad kontinuirano pomaže rad Policijske uprave kroz kupovinu tehničkih sredstava za rad, motornih vozila, opreme za video nadzor, te je u saradnji sa MUP-om nedavno otvorena nova zgrada Policijske stanice „Stari grad“ u Radničkoj ulici.    

Investicionim planom za 2024. godinu Grad ima u planu rekonstrukciju šalter sale MUP-a na Bulevaru oslobođenja broj 143 u Novom Sadu, rekonstrukciju objekta u Кaću, kao i izgradnju tri nove policijske stanice na teritoriji Grada Novog Sada, i to na Кlisi, na Detelinari i u Futogu.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike