Đurđev: Da je Srbija krenula u akciju na Severu tzv. Kosova Svećlja i Hodža bi danas bili gde im je mesto - u zatvoru!

01.10.2023

14:00

0

Prema njegovim rečima, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić ni ministar odbrane Miloš Vučević nikoga nisu pripremali na teritoriji centralne Srbije ni za kakav napad

Đurđev: Da je Srbija krenula u akciju na Severu tzv. Kosova Svećlja i Hodža bi danas bili gde im je mesto - u zatvoru!
Aleksandar Đurđev - Copyright Printscreen / Youtube

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev govorio je o  nedavnim događajima na Kosmetu i istakao da država Srbija apsolutno nema veze sa sukobima.

- Sukob grupe Milana Radoičića sa Kurtijevim teroristima i džihadistima prošle nedelje bio je ustanak lokalnih Srba sa Severa Kosova koji nisu više hteli da trpe šiptarski zulum. Država Srbija je posvećena miru i dijalogu i samo iz tog razloga do sada nije intervenisala vojno, a da jeste, islamski fundamentalisti poput Svećlje i Hodže, zajedno sa svojim poglavnikom Kurtijem, bili bi u zatvoru gde im je i mesto - izjavio je Đurđev.

Prema njegovim rečima, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić ni ministar odbrane Miloš Vučević nikoga nisu pripremali na teritoriji centralne Srbije ni za kakav napad, a da jesu, na šta su apsolutno imali pravo, rezultat bi bio katastrofalan po lažnu državu tzv. Kosovo.

- Kako su im prošla dva drona koja su poslali pre godinu dana, tako bi prošli i oni na Severu Kosova. Jedno je sigurno, Vučić i Vučević su redovna opsesija i meta nekadašnjih tzv. OVK-ovaca danas preobučenih u odela, jer znaju da sve dok su oni na vlasti progona Srba sa Kosmeta neće biti - naglasio je on.

Predsednik Srpske lige podvukao je da su najveći dometi tzv. policije i paravojske tzv. Kosova neosnovano privođenje civila, ispisivanje pretećih grafita i lupanje prozora na školama u srpskim sredinama.

- Primitivna i varvarska horda koja se u životu školi najviše približila toliko da može da na nju baci kamenje. Nema među separatistima i teroristima na Kosmetu ni struke ni nauke, zato uvek pozivaju u pomoć NATO, jer sa ozbiljnom vojnom silom poput Vojske Srbije ne bi imali šta da traže - zaključio je Đurđev.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike