Kurtijevi policajci nastavljaju da ponižavaju Srbe: Uhapšen muškarac koji je krenuo na sahranu heroju iz Banjske

01.10.2023

12:29

0

Sraman čin tzv. kosovske policije

Kurtijevi policajci nastavljaju da ponižavaju Srbe: Uhapšen muškarac koji je krenuo na sahranu heroju iz Banjske
Tzv. Kosovska policija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kurtijevi policajci su pre oko pola sata na administrativnom prelazu Jarinje uhapsili Srbina Lazara Janićijevića iz Kosovske Mitrovice, čime se nastavlja pritisak na naš narod na Kosovu i Metohiji.

On je krenuo na sahranu jednog od ubijenih Srba u Banjskoj.

Kako je saopštila Srpska lista, na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su danas išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen je i lišen slobode Lazar Janićijević, koji je odveden u nepoznatom pravcu.

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca na prelazu, niti im je predočen razlog za njegovo lišenje slobode. Kako navodi Srpska lista, u ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se Janićijević nalazi.

- Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohije svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku danas lišen slobode Lazar Janićijević - navodi Srpska lista.

Podsetimo, trojica Srba koji su ubijeni prošle nedelje u Banjskoj, Stefan Nedeljković, Bojan Mijailović i Igor Milenković biće sahranjeni danas u Vrnjačkoj Banji i Leposaviću. 

Stefan Nedeljković biće sahranjen u 14 časova u Vrnjačkoj Banji. Bojan Mijailović će biti sahranjen u 12 časova na mesnom groblju u Leposaviću, a u istom mestu u selu Graničane u 14 časova biće sahranjen i Igor Milenković. 

Podsećamo, Nedeljković, Mijailović i Milenković su ubijeni u sukobu lokalnih Srba i takozvane kosovske policije, 24. septembra, u selu Banjska, na severu Kosova i Metohije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike