Kancelarija za KiM: Kurti nastavlja s brutalnom i prekomernom upotrebom sile, upad u bolnicu bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa

29.09.2023

09:28

0

ROSU specijalci koji su jutros upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica brzo su se povukli, a tom prilikom zaplenili su dva automobila marke "mercedes" i jedan kvad

Kancelarija za KiM: Kurti nastavlja s brutalnom i prekomernom upotrebom sile, upad u bolnicu bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa
ROSU specijalci - Copyright Foto: Printscreen/Kosovo online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je jutros na severu KiM nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih specijalaca i istakla da je jasno da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM.

Jutros je na severu Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca koji su do zuba naoružani nasilno upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali i u još nekoliko privatnih objekata na severu, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ističe se da su prištinski specijalci u naletu terora polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba naoružani marširali kroz tu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na KiM, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima.

U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila ROSU, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa, navodi Kancelarija.

Naglašava se da je ova akcija izazvala dodatni šok i strah kako pacijenata tako i zaposlenih, a da su Kurtijevi policajci izabrali za demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće, kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu. 

U posebno teškom stanju šoka nalazi sa 100 najtežih bolesnika sa  lnternog odeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu. 

Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi dogadjaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je sa jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi, vodi decu u vrtiće i škole, naglašava se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Podsetimo, ROSU specijalci koji su jutros upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, brzo su se povukli, a tom prilikom zaplenili su dva automobila marke "mercedes" i jedan kvad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike