Petković: Zašto Priština porodicama ne predaje tela stradalih, zbog čega se kriju informacije o obdukciji?

28.09.2023

18:12

0

Autor: 24sedam

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih u Banjskoj porodicama

Petković: Zašto Priština porodicama ne predaje tela stradalih, zbog čega se kriju informacije o obdukciji?
Petar Petković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih u Banjskoj porodicama i zbog čega se kriju informacije u vezi sa obdukcijom.

Petković je putem društeve mreže „X“ upitao i Euleks zašto se već dva dana ne oglašavaju u vezi sa zahtevom da tim međunarodnih eksperata sa srpskim patolozima pregledaju tela.

„ Zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih porodicama? Zbog čega se kriju informacije  u vezi sa obdukcijom? Zbog čega se Euleks ne oglašava već dva dana na naš zahtev da tim međunarodnih eksperata sa srpskim patolozima pregledaju tela“, upitao je Petković.

 

 

Podsetimo, Petković je ranije danas poslao dopis šefu Misije Euleksa Pjetru Barbanu povodom utvrđivanja okolnosti smrti tri lica srpske nacionalnosti pre nekoliko dana u Banjskoj u kome se traži da se omogući da obdukciji tela koja će se obaviti u Prištini prisustvuje i nezavisni tim međunarodnih eksperata sudske medicine, u okviru kojeg bi bio i najmanje jedan ekspert kojeg delegira srpska strana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike