Panika u Prištini: Otkriveno da se Kurti sastajao sa Menendezom, sad krivi Beograd za pogibiju policajca

24.09.2023

10:25

0

Autor: 24sedam

Kurti je za napad na policajce, bez ikakvih dokaza, optužio zvanični Beograd

Panika u Prištini: Otkriveno da se Kurti sastajao sa Menendezom, sad krivi Beograd za pogibiju policajca
Kurtijeva policija - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

Takozvani premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je noćas oko 3 časa posle ponoći u selu Banjska u Leposaviću, "napadnuta kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi povređen", prenela je Koha.

Poginuli policajac (A.B), prema ovim navodima imao je čin vodnika, a povređeni je pripadnik granične policije i van životne je opasnosti.

Kurti je za napad na policajce, bez ikakvih dokaza, optužio zvanični Beograd.

- Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju - napisao je on na društvenim mrežama.

Kurti je Beograd napao za "podršku kriminalu" dan pošto se otkrilo da su se upravo on i Vjosa Osmani sastali sa američkim senatorom Robertom Menendezom koji je optužen (zajedno sa suprugom) za krivična dela primanja mita.

 

 

Inače, preko prelaza Jarinje, kako nezvanično saznaje Kosovo onlajn, nije dozvoljen ulaz na Kosovo i Metohiju, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija. Kako se saznaje od meštana, slična je situacija i na prelazu Brnjak.

Za sada nije poznat razlog zašto vozilima i ljudima nije dozvoljen ulazak na KiM. 

Šef Euleksa stigao je u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice, saznaje Tanjug. Blokirani su svi prilazi selu Banjska iz pravca Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana. Tzv. kosovska policija blokirala je ulaze, odnosno izlaze iz sela.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike