"U torbi je imao dva noža koja je hteo da baci u žbunje": Komšija napadnute srpske dece na KiM o Albancu koji je pretio mališanima

23.09.2023

21:11

0

Milan Đurović rekao je da je do incidenta došlo oko 17.30

"U torbi je imao dva noža koja je hteo da baci u žbunje": Komšija napadnute srpske dece na KiM o Albancu koji je pretio mališanima
Milan Đurović - Copyright Foto: Printscreen/Kosovo online

Srpska deca, na koju je Albanac nasrnuo noževima u Severnoj Mitrovici, pobegla su u obližnju zgradu, do koje su došla vidno potrešena, kaže njihov komšija Milan Đurović koji je i pozvao policiju.

Priča da je došao do igrališta, gde je nekoliko albanskih momaka igralo košarku, od kojih mu je jedan drsko priznao da je potegao mali nož, a potom je veliki pokušao da sakrije i baci u žbunje pre dolaska policije.

Đurović kaže da je do incidenta došlo oko 17.30.

- Istog momenta sam reagovao i sišao do igrališta. Tu sam video par momaka koji su igrali basket, i devojčica Albanka koja je prevodila. Ja sam ih pitao da li je neko vadio noževe, a oni su se prvo pravili blesavi, da bi jedan od njih na kraju drsko rekao - "ja sam" - rekao je Đurović.

Kada mu je zatražio da pokaže nož, Đurović ističe da je on prvo izvadilo mali nož i negirao da ima neki drugi.

 

 

Đurović je potom pozvao policiju.

- Video sam da se dečko udaljava na 10 metara od mene i da pokušava nešto da uradi. On je pokušao da veliki nož iz torbe koju je nosio u rukama, baci u žbunje. Zatražio sam da mi preda torbu, što je odbio, pa sam mu oteo torbu i zatvorio. U tom momentu je stigla policijska patrola, njima sam predao torbu i rekao šta se desilo. Policajci su iz torbe izvadili jedan mali nož, jedan veliki nož i par patika - naveo je Đurović.

Đurović kaže da je policija, nakon pregleda torbe, razgovarala sa vinovnikom napada na albanskom, pozvala njegovog oca i privela ga u policijsku stanicu.

Đurović se ubrzo i sam uputio u policijsku stanicu, kako bi dao izjavu.

Tamo je saznao da je tužilac naredio da se otvori istraga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike