Odabrane visoke zvanice iz celog sveta: Predsednik Srbije na prijemu kod šeika Abdule bin Zajeda al Nahjana

21.09.2023

08:18

0

Autor: I.K.

Razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja UN

Odabrane visoke zvanice iz celog sveta: Predsednik Srbije na prijemu kod šeika Abdule bin Zajeda al Nahjana
Predsednik Vučić i šeik Abdula bin Zajed al Nahjan - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Njujorku prijemu koji je priredio ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdula bin Zajed al Nahjan.

Kako je napisao uz fotografije susreta na na zvaničnom profilu, bio je to srdačan susret sa prijateljem šeikom Abdulom bin Zajedom i domaćinom izuzetnog prijema koji je okupio odabrane visoke zvanice iz celog sveta.

Instagram/buducnostsrbijeav
 

 

-Razmenili smo mišljenja o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja UN, a šeika Abdula sam detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji i pozvao prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima, poručio je Vučić.

Iskoristio je i ovu priliku da zamoli šeika al Nahjana da predsedniku UAE, Njegovom visočanstvu šeiku Mohamedu bin Zajedu prenese srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo posetiti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća.

-Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom, poručio je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije održaće danas govor, po našem vremenu oko 17 časova na zasedanju Generalne skupštine UN.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike