SNS je spremna za izbore: Vučević - "Predsednik će večeras izneti novi paket mera, sve odgovorne države ih imaju!"

17.09.2023

12:05

0

"Ono što SNS ne prihvata jeste da neko unapred ucenjuje o kojim izborima se razgovara", rekao je Vučević

SNS je spremna za izbore:  Vučević - "Predsednik će večeras izneti novi paket mera, sve odgovorne države ih imaju!"
Miloš Vučević - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

- Moja poruka građanima je da ne poverujete nekim snažnim porukama koje se sutradan izvitopere. Nema više tvrdog patriotizma, nego se gade svega što je srpsko. To smo mogli da vidimo posle beogradskih izbora, da su spremni da naprave koaliciju - rekao je ministar odbrane Miloš Vučević u emisiji "Jutro", na Prvoj televiziji.

Predsednik je za udžbenike

Vučević je naglasio da je na KiM izazovno i napeto, a pogotovo kada se govori o pitanju opstanka Srba na KiM.

-Svakodnevno razgovaramo sa svima koji su zaduženi za ovu oblast, sa ministrima, predsednikom. Videli ste veče posle kraha pregovora u Briselu da su dvojica momaka prebijena u Gračanici. Tako prebijeni su vraćeni u kućni pritvor. Srbija ima investicije, gradi fabrike, Srbija se sprema za Olimpijadu. A šta oni da očekuju? Oni nemaju ni auto-puteve. Kurtijev krajnji cilj je da očisti KiM od Srba. Kurti je spreman da ide do kraja. Ono što me plaši je reakcija međunarodne zajednice. Kako to Aleksandar vodi, kako on to uspeva, to je maestralno vođenje diplomatije. To je užasno teško. Predsednik je za udžbenike. Moja preporuka je da večeras slušaju predsednika koji će izneti novi paket mera. Molim građane da ga poslušaju. 

Sve države imaju mere, neka pogledaju šta je politika SAD

- Parizer je paradigma njihove političke gluposti. S jedne strane su rekli da to niko ne jede. Ja sam pitao svoje sinove "Je l' jedemo parizer?", oni kažu "Pa, jedemo tata!" Ja ne znam šta oni jedu, čia semenke, jastoge? Moj odgovor je da pogledaju šta je politika SAD. Sve države imaju mere, a to jeste zadatak svih odgovornih država. S jedne strane imate stub povećanja plata i penzija, najava povećanja plata i s druge strane da obuzdate rast cena koje čine potrošačku korpu. Moramo da smanjimo razliku između plata i penzija. Interesantno je da svi govore kolika je akciza cena nafte, a ne kažete koja je cena hleba ili struje. Pozicija SNS će biti najteža, jer će nas napadati s jedne i s druge strane

SNS spreman da ide na izbore, ali je sve stvar dogovora

- Nemamo problem da budu u januaru ili martu sledeće godine. Nije to najvažnije pitanje. Ono što SNS ne prihvata jeste da neko unapred ucenjuje o kojim izborima se razgovara. Nećemo moći da otvorimo pitanje cenzusa, što bih ja intimno voleo, da se vrati na pet posto. Za nas su to teški izbori, nije lako doći do 45 ili 50 posto, ne podrazumeva se, ne padaju s neba. Mora mnogo da se radi. Izvukli smo pouke iz izbora 2022. godine, šta se tu desilo. Moja poruka građanima je da ne poverujete nekim snažnim porukama koje se sutradan izvitopere. Nema više tvrdog patriotizma, nego se gade svega što je srpsko. To smo mogli da vidimo posle beogradskih izbora, da su spremni da naprave koaliciju. A kada treba da uzmu neko preduzeće, e tada nema dilema među njima. Zato će pozicija SNS biti najteža, jer će nas napadati s jedne i s druge strane. Čekamo poziv predsednika da zajedno s ostalima raspravljamo o tome. Koliko sam razumeo opoziciju oni su rekli da će biti haos ako budemo išli na izbore, a posle toga su tražili pismeno da se raspišu izbori. A sada imamo među fazu da ako raspišete sve opet će biti haos - rekao je ministar i na pitanje novinarke prokomentarisao izjavu Nebojše Vujovića da izbora sigurno neće biti do kraja ove godine:

Printscreen/Instagram/milosvucevic
 

- E, kada on kaže onda je sigurno tako. Baš će sada Amerikanci da nam odrede kada će biti izbori. Do sredine oktobra moramo znati datume ili projekciju kada bi bili izbori. Ide Generalna skupština UN, on će i večeras o tome pričati. Do 15. oktobra trebalo bi da imamo politički odgovor da li idemo na birališta ranije ili na proleće sledeće godine

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike