Predsednik Vučić sa italijanskim ministrom: Odličan sastanak o temama od obostranog interesa za naše zemlje

13.09.2023

11:52

0

Autor: 24sedam

Predsednik je istakao da je iskoristio priliku da još jednom zahvali na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na evropskom putu

Predsednik Vučić sa italijanskim ministrom: Odličan sastanak o temama od obostranog interesa za naše zemlje
suret predsednika Srbije sa italijanskim ministrom - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji Adolfom Ursoom.

On je ocenio da je to bio odličan sastanak o brojnim temama od obostranog interesa za naše zemlje, a posebno o kritičnim sirovinama.

 

 

-Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spolјnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije. Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je iskoristio priliku da još jednom zahvali na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na evropskom putu i naglasio da naše dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, koje ćemo nastaviti zajednički da učvršćujemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike