Vučić na neformalnoj večeri lidera regiona u Atini: Teme proširenje i evropska budućnost regiona

21.08.2023

07:06

0

Autor: I.K.

Sastanak će se održati u vili "Maksimos"

Vučić na neformalnoj večeri lidera regiona u Atini: Teme proširenje i evropska budućnost regiona
Copyright Tanjug/Zoran Žestić Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Atini gde će prisustvovati neformalnoj večeri lidere regiona koju organizuje grčki premijer Kirijakos Micotakis. 

Na sastanku, koji će se održati u vili "Maksimos", razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se na neformalnom sastanku lidera regiona u Atini razgovarati o evrointegracijama Zapadnog Balkana, ali i o drugim temama, o kojima zasada ne može javno da se priča.

Na večeri će, pored Vučića, biti prisutni predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Na skupu će učestvovati i lideri zemalja regiona koje su članice EU - premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku, dok su predsednica Slovenije i predsednik Albanije sprečeni da dođu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike