Kurti u panici! Sve veći broj zemalja povlači priznanje lažne države! Priština pokrenula inicijativu da "Gugl" prizna tzv. Kosovo

09.08.2023

09:58

1

Lažnu državu Kosovo u poslednjem talasu otpriznalo je desetak država

Kurti u panici! Sve veći broj zemalja povlači priznanje lažne države! Priština pokrenula inicijativu da "Gugl" prizna tzv. Kosovo
Aljbin Kurti - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Lažna država Kosovo, koju sve češće otpriznaju zemlje sveta, u velikoj je panici, pa se hvata za svaku slamku. Zato je pokrenuta inicijativa kojom se od američke multinacionalne kompanije „Gugl“ traži da prizna tzv. Kosovo.

Za ovaj posao albanska dijaspora spremila je velika sredstva koja će, kako je planirano, utrošiti u promocije i zagovaranje. Deo novca namenjen je i za sponzorisane reklame na društvenim mrežama.

Peticiju je potpisala i predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani, koja je pozvala građane da učine isto.

– Srećna sam što sam se pridružila inicijativi koja poziva „Gugl“ da uključi Kosovo u sve svoje usluge. Odluka je odavno zakasnila. Mala promena za ogroman skok u jednakosti, dostupnosti i inkluziji – navela je Osmanijeva, koja je na ovaj način priznala da je tzv. Kosovo daleko od prave države.

Inače, lažnu državu Kosovo u poslednjem talasu otpriznalo je desetak država među kojima su Libija, Maldivi, Somalija i Burkina Faso. Bilans pokazuje da ovu kvazidržavu priznaje osamdesetak zemalja u svetu.

Vučić: "Kriv sam jer ne priznajem tzv. Kosovo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratili su se sinoć javnosti iz Palate Srbija, a nakon obraćanja odgovarali su na pitanje novinara. Predsednik je odgovorio na pitanje u vezi sa pismom koje su pojedini političari uputili SAD, EU i Velikoj Britaniji.

- Video sam da je 56 parlamentaraca potpisalo pismo u kojem sam napadnut ja, da sam kriv što pomažem ljudima u Republici Srpskoj, sve kao lutkar povlačim poteze, na povocu držim razne političare, isto tako Bog zna šta radim sa Srbima u Crnoj Gori, na KiM pravim probleme pošto ne priznajem nezavisnost. To pismo je suštinski protiv Srbije, oni kažu da je u Srbiji dobar onaj koji bi priznao nezavisnost Kosova, a ja sam kriv zato što ne priznajem nezavisnost Kosova i time izazivam probleme. To je moja krivica. Ponosan sam na tu krivicu. Takođe sam ponosan kada vidim da tu nema nekih imena - izjavio je predsednik.

Srbi traže da  Kfor i Euleks povećaju svoje prisustvo na severu Kosmeta

Srpska lista je reagovala nakon serije incidenata u selu Suvi Do, od kojih je poslednji skrnavljenje Crkve Svete Petke.

Iz Srpske liste su saopštili da najoštrije osuđuju seriju incidenata u selu Suvi Do, nadomak Kosovske Mitrovice, koji su, kako navode, uznemirili stanovnike ovog sela, ali i sve Srbe na Kosovu i Metohiji. Nakon vandalizma na prostorijama seoske ambulante, juče je oskrnavljena i Crkva Svete Petke, na dan kada se u toj svetinji proslavlja seoska slava Sveta Petka Trnova.

- U ime srpskog naroda koji je opredeljen za mir, dijalog i toleranciju, zahtevamo da se poveća prisustvo međunarodnih snaga, Kfora i Euleksa na severu Kosova i Metohije, posebno u mestima u kojima su se do sada dogodile desetine napada na Srbe, istakli su iz Srpske liste. 

Iz Srpske liste su rekli da je pasivnost Kfora i Euleksa kontraproduktivna, jer sa jedne strane šalje poruku Srbima da nisu zainteresovani da ih zaštite, a sa druge strane napadačima da su Srbi ostavljeni na milost i nemilost, čime se stvara atmosfera nekažnjivosti zločina nad Srbima, pa se mogu očekivati novi napadi.

Podsetili su da su mesecima govorili da će antisrpska retorika i laži protiv Srba i Srpske pravoslavne crkve podstaći nasilje nad srpskim narodom i nad svetinjama, čemu, po njihovim rečima, upravo svedočimo. 

- Nažalost, i tada kada smo upozoravali i sada kada svedočimo tim napadima nema reakcije ni kosovskih institucija ni  međunarodnih predstavnika. Štaviše, neki međunarodni zvaničnici su iznošenjem brutalnih laži očigledno doprineli da se napadaju i Srbi i SPC, piše u saopštenju.

Bonus video 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike