Priština nastavlja da maltretira Srbe na KiM: "Moj suprug ima rane po nogama" - Ovo su potresne reči supruge uhapšenog Slađana Trajkovića

27.07.2023

15:40

0

Rekao je da nema gde da ode, da želi da ostane da živi na Kosovu i Metohiji, ali mera jemstva nije prihvaćena - ističe Suzana

Priština nastavlja da maltretira Srbe na KiM: "Moj suprug ima rane po nogama" - Ovo su potresne reči supruge uhapšenog Slađana Trajkovića
Slađan Trajković - Copyright Privatna arhiva

Iako moj suprug u zatvoru u Podujevu zbog rana na nogama hoda bos, danas su ga naterali da zbog dolaska u sud obuje patike, iako je jedva hodao u njima, izjavila je danas Suzana Trajkovića, žena uhapšenog Slađana.

Naime, na današnjem ročištu, koje predstavlja zapravo početak suđenja, Slađan je izneo osnovne podatke o sebi, rekavši da je otac troje dece, da nema nameru da odlazi sa Kosova i da živi preko puta tužilaštva u Severnoj Mitrovici.

Objasnivši da je suđenje u slučaju njenog supruga Slađana odloženo za četvrti avgust, ovako nam je ukratko pojasnila današnji pretres pred osnovnim sudom Suzana Trajković.

I dok ističe da je njegov branilac zahtevao odlaganje ročišta jer mu nisu dostavljeni spisi, odnosno izjave svedoka, Suzana kaže da se negde spominje trideset, a negde dvadeset i četiri svedoka u slučaju njenog supruga.

- Navodno je optužnica protiv moga supruga podignuta 2009. godine, on je uhapšen 15. decembra 2002, a svi papiri optužnice su od 22. decembra, dakle posle hapšenja - opominje Suzana revoltirana odnosom prema njenom suprugu u zatvoru zbog bolesti i neadekvatnog lečenja.

Ističe da je uprkos tome što je advokat odbrane ponudio jemstvo, Slađan ponovo prosleđen u pritvor zatvora visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

- Iako je rekao da nema gde da ode, da želi da ostane da živi na Kosovu i Metohiji, mera jemstva nije prihvaćena - dodaje Suzana, supruga Slađana Trajkovića.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike